Ένα από τα πρώτα λουκέτα για φοροδιαφυγή, και μάλιστα πέραν των 48 ωρών, αναμένεται να μπει σε μεγάλο κλαμπ της Ρόδου, που έριξε πόρτα στους ελεγκτές  της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Ads

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κλιμάκιο της ΓΓΔΕ αποτελούμενο από εφοριακούς άλλης ΔΟΥ επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες το μεγάλο κλαμπ, βρίσκοντας όμως στην πόρτα του φουσκωτούς που τους αρνήθηκαν την είσοδο.

«Εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε», είπαν οι πορτιέρηδες στους εφοριακούς, για να απαντήσουν οι ελεγκτές ότι έχουν δικαίωμα εισόδου από το νόμο και εξηγώντας τις ποινές με τις οποίες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες στη βάση των ισχυουσών διατάξεων νόμου.

Το αυτί τους δεν φαίνεται να ίδρωσε όμως καθώς οι φουσκωτοί απάντησαν εκ νέου στο κλιμάκιο  «φύγετε μην έχουμε κι άλλα».

Ads

Οι ελεγκτές αποχώρησαν τελικά, συνέταξαν την έκθεση τους και τώρα αναμένεται ι η επιβολή λουκέτου διάρκειας μεγαλύτερης των 48 ωρών, όπως προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση άρνησης ελέγχου.

Το πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας των διατάξεων νόμου, οι ιδιοκτήτες του κλαμπ έχουν τη δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων εντός 20ημέρου, επομένως το λουκέτο θα επιβληθεί μετά τον δεκαπενταύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης κατόπιν ελέγχου ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους ανεξαρτήτως πλήθους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, το 48ωρο λουκέτο χωρίς εξηγήσεις και αντιρρήσεις επιβάλλεται άμεσα.