Την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προεκλογική του καμπάνια φαίνεται πως χρησιμοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της ΟΛΜΕ που κάνει λόγο «ξεπεσμό». Λίγες μέρες νωρίτερα ανάλογες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η χρήση της ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων για την προεκλογική του προώθηση από τον μέχρι πρότινος πρόεδρος και υποψήφιο με τη ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος τις απέσυρε μετά την έκταση που πήρε το θέμα.

Ads

Πράγματι αν κάποιος μπει στην αρχική σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα δει ότι την κατηγορία «Τελευταία Νέα», που εμφανίζεται πρώτη – πρώτη, κατακλεισμένη από αναρτήσεις που αφορούν σε συνεντεύξεις του Ανδρέα Λοβέρδου που πολύ λίγο έχουν να κάνουν με το έργο του ως υπουργού Παιδείας και πολύ περισσότερο έχουν να κάνουν με το ρόλο του ως υποψήφιου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι αν κάποιος θα διαβάσει τις συνεντέυξεις που αναρτώνται στη σελίδα θα μπορέσει να ενημερωθεί για τις τοποθετήσεις του κ. Λοβέρδου για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, το φόβο που προκαλεί η ενδεχόμενη εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπαράθεση για τον ΕΝΦΙΑ, κα… και να σκεφτεί αν αξίζει να τον ψηφίσει ή όχι.

image

Κάτι που επίσης δεν διευκρινίζεται είναι ποιος επεξεργάζεται όλο αυτό τον όγκο δουλειάς που απαιτεί η απομαγνητοφώνηση των συνεντεύξεων του υπουργού, αν πρόκειται δηλαδή για υπαλλήλους του υπουργείου ή του γραφείου του. Σημειώνεται ότι μία ώρα υλικού αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 5 ώρες απομαγνητοφώνησης κατά μέσο όρο.

Ads

«Ξεπέρασε κάθε όριο ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. «Από την ανάληψη της θέσης του Υπουργού τον Ιούνη του 2014 χρησιμοποιεί καθημερινά τα ΜΜΕ για την προσωπική του προβολή. Αυτό είναι το κύριο έργο της θητείας του στο Υπουργείο και όχι η επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Αλλά τις ημέρες αυτές ξεπέρασε κάθε όριο», σημειώνει.

«Χρησιμοποιεί καθημερινά την επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας για την προεκλογική του καμπάνια, δημοσιεύοντας τις προσωπικές του πολιτικές συνεντεύξεις και , που καμία σχέση δεν έχουν με το έργο του Υπουργού αλλά μόνο με αυτό του υποψήφιου Βουλευτή. Τόσος ξεπεσμός κ. υπουργέ;», καταλήγει ο πρόεδρο της ΟΛΜΕ χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «ντροπή».

image

Πριν λίγες μέρες το ίδιο θέμα είχε δημιουργηθεί στον Τύπο και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος αναρτούσε προεκλογικές του συνεντεύξεις στην στήλη «Τελευταία Νέα» της επίσημης ιστοσελίδας της Βουλής. Μετά την ενασχόληση του Τύπου με το θέμα, οι επίμαχες αναρτήσεις αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα.