Εξηγήσεις για τους συγγενείς του Αντώνη Σαμαρά, που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ ζητά η κυβέρνηση. Σημειώνεται μετά τα Παραπολιτικά που αποκάλυψαν ότι η νύφη του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται στη λίστα, σήμερα το Κουτί της Πανδώρας επανήλθε στο θέμα γράφοντας ότι και τα ξαδέλφια του βρίσκονται σε αυτή.

Ads

«Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία προσώπων από το στενό οικογενειακό κύκλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας», αναφέρετεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκανε τα πάντα προκειμένου η λίστα που περιέχει χιλιάδες ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή να παραμείνει στο σκοτάδι», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η πρακτική αυτή», συνεχίζει, «εκθέτει πλήρως όχι μόνο τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και στενά ιδιοτελή κίνητρα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα», καταλήγει.

Ads