Εξάμηνη άδεια παραμονής με δυνατότητα παράτασης για ανθρωπιστικούς λόγους δόθηκε στη 54χρονη μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού που χρησιμοποιούσαν στο σπίτι τους για να ζεσταίνονται καθώς δεν είχαν ρεύμα. 

Ads

 
Η 54χρονη από τη Σερβία το βράδυ της Κυριακής λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της είδε λιπόθυμη την κόρη της. Παρά τις προσπάθειες δεν ανταποκρινόταν και ο ιατροδικαστής διαπίστωσε το θάνατό της 13χρονης από δηλητηριώδη αέρια.
 
Η μητέρα συνελήφθη και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη. Σε βάρος της θα σχηματιστεί δικογραφία.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 54χρονη –άνεργη- και η κόρη της ζούσαν εδώ και τρεις μήνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Η μητέρα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και δέκα χρόνια, εργαζόταν περιστασιακά, σε διάφορες δουλειές, ενώ το τελευταίο διάστημα πουλούσε ημερολόγια.
 
Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση έξω από το σπίτι της 13χρονης Σάρας

Γείτονες και συμμαθητές της 13χρονης, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάνουν λόγο για μια αξιοπρεπή γυναίκα, η οποία τελευταία απογοητευμένη από την οικονομική της κατάσταση σκεφτόταν να γυρίσει στη Σερβία μαζί με την κόρη της.
 
Ο γείτονας του απέναντι διαμερίσματος, ο οποίος επιχείρησε να επαναφέρει στη ζωή την 13χρονη με τεχνητή αναπνοή, δηλώνει σοκαρισμένος. «Η Σάρα ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου, ερχόταν συχνά σπίτι μας και ήξερα ότι ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω. Στη Σερβία έμενε η δεύτερη κόρη της 54χρονης, ενώ έχει και έναν γιο που ζει στην Αθήνα», λέει.
 
«Γνωρίζαμε τη Σάρα από την πρώτη γυμνασίου που είχε έρθει στο σχολείο μας και η ίδια όπως και η μητέρα της, ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπείς και καλοντυμένες, χωρίς να δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είχαν οικονομικά προβλήματα και ζούσαν τόσο καιρό χωρίς ρεύμα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια του 12ου γυμνασίου Α. Ανέστη. Προσθέτει μάλιστα πώς αν η 54χρονη είχε απευθυνθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν μέσω του δικτύου αρωγής που έχουν αναπτύξει με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως.
 
«Η γυναίκα όμως δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια, ούτε καν και από τον δήμο Θεσσαλονίκης», όπως ξεκαθαρίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αίτηση της στις δομές του δήμου, όπως το συσσίτιο ή το κοινωνικό παντοπωλείο.