Δεν θα υπαχθεί τελικά το επικουρικό ταμείο των ένστολων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, μετά από σχετική «νομοθετική βελτίωση» που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι την εξαίρεση των Ταμείων των ενστόλων από την ένταξη στον Ενιαίο Ταμείο πρότειναν εχθές με τροπολογία που κατέθεσαν είκοσι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ γαλάζια στελέχη εκτιμούσαν ότι αν δεν βρισκόταν «λύση», θα χανόταν μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή.

Ads

Το περιεχόμενο της διάταξης είναι αντίστοιχο με αυτό τροπολογίας από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε τη νέα ρύθμιση με την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Με την αλλαγή στο νομοσχέδιο, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού έχουν προθεσμία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους να μετατραπούν αυτοδικαίως σε ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) υποχρεωτικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τη «νομοθετική βελτίωση» που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας, προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και να έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη.

Ads