Για πρωτοφανή ανευθυνότητα κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ για τους χειρισμούς του στο θέμα της ΠΓΔΜ, με μια ανακοίνωση που δείχνει την ενόχληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ζήτημα. 

Σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εν κρυπτώ.

«Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το υπουργείο των Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

«Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί», καταλήγει η ανακοίνωση.