Μια καθαρή νίκη, με διαφορά περίπου 20 μονάδων, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, που είχε και την ευθύνη για τη διοργάνωση της ψηφοφορίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ΄ όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Αποτελέσματα

Τα ποσοστά πανελλαδικά:

  • Φώφη Γεννηματά 57%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 43% 

“Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη νίκης τώρα”, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: 

Ads

“Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή”.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης. Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε σε δήλωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε: “Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας”.

Η Φώφη Γεννηματά δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τους συνυποψήφιους της στον πρώτο γύρο, αλλά και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι “προσβλέπει πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου”. 

Πάνω από 150.000 η συμμετοχή

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, Νίκο Αλιβιζάτο, συνολικά ψήφισαν 153.000 ψηφοφόρο με τη συμμετοχή να φτάνει στο 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή). Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου, σε 210.505 ψήφους, έλαβαν: Φ. Γεννηματά: 81.210 – 41,20%Ν. Ανδρουλάκης 48.210 – 24,85%Γ. Καμίνης 27.151 – 13,78%Στ. Θεοδωράκης 21.254 – 10,78%Γ .Μανιάτης 8.8892 – 4,51%Γ. Ραγκούσης 4.782 – 3,43%Κ. Γάτσιος 3.374 – 1,71%Α. Πόντας 1067 – 0,54%Δ. Τζιώτης 386 – 0,20%.