Στην εκπνοή της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το δίλημμα μεταξύ άνετης αυτοδυναμίας της ΝΔ ή τρίτες κάλπες τον Αύγουστο, ενόψει εκλογών την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ads

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους ψηφοφόρους του να προσέλθουν στις κάλπες, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν έχει προεξοφληθεί και επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του για το «πόσο αχρείαστη και επικίνδυνη τελικά ήταν η απλή αναλογική» στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Όλοι εστιάζουν στο ανώτατο άκρο της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ενώ το κατώτατο είτε δε δίνει αυτοδυναμία είτε δίνει οριακή αυτοδυναμία. Η δικιά μου έκκληση είναι να πάνε όλοι να ασκήσουν και πάλι το εκλογικό τους δικαίωμα», τόνισε.

«Λυπάμαι που είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να ξαναπάνε στις κάλπες όπως επίσης λυπάμαι και για το ότι η νέα Βουλή μόνο πολυφωνική μπορεί να μην είναι ακόμη κι αν μπουν πολλά κόμματα» ανέφερε, ενώ σε σχετική ερώτηση περί κατακερματισμού της αντιπολίτευσης απάντησε:

Ads

«Δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

«Δεν θα είμαι ένας διαχειριστής πρωθυπουργός»

Έκανε γνωστό ότι το πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίσει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα αφορά την «επικαιροποίηση της λειτουργίας του κράτους». Σημείωσε ότι μεγάλη προτεραιότητα παραμένει και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι» σημείωσε αναφερόμενος στα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας και τις τομές που απαιτούνται είπε ότι είναι έτοιμος για αυτές, παρά το πολιτικό κόστος. «Όπου οι διοικήσεις είναι τεχνοκρατικές τα νοσοκομεία λειτουργούν σωστά», σημείωσε, τονίζοντας πως θα υπάρχει «σκληρή αξιοκρατία στην επιλογή και συνεχής αξιολόγηση». Δεσμεύθηκε επίσης για 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι «εφόσον χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα θα το κάνουμε» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει επιβάρυνση για τον πολίτη ο οποίος θα έχει τις υπηρεσίες αυτές δωρεάν.

«Δεν θα είμαι ένας διαχειριστής πρωθυπουργός» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «τετραετία αλμάτων για τη χώρα». «Αυτό σημαίνει και ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες» υπογράμμισε.

Διαβάστε σχετικά: Oι τρεις στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι είναι «πολύ πιθανή μια συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο». Όπως είπε σκοπεύει να του θέσει και το θέμα της Ροδόπης ζητώντας του «να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει κανονικά την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων. Όπως εγώ δεν υποδεικνύω στον Ερντογάν τι θα κάνει, έτσι και εκείνος δεν μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα πως θα εξοπλίζεται» είπε. Επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν συζητά για την κυριαρχία των νησιών και την αποστρατιωτικοποίηση.

Επίσης εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι να εισέλθουμε «σε μια περίοδο ηρεμίας με την Τουρκία». «Η Άγκυρα έχει αποφύγει τις προκλήσεις το τελευταίο διάστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι μπορούμε να πάμε σε ένα περιβάλλον αποκλιμάκωσης ακόμη και χωρίς να έχουμε οριστικά λύσει την κεντρική μας διαφορά δηλαδή χωρίς να έχουμε οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες. Επανέλαβε βεβαίως ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την κυριαρχία των νησιών και την αποστρατιωτικοποίηση.

«Θέλω να αυτοτρολάρομαι»

Αναφερόμενος στη χρήση των social media κατά την προεκλογική περίοδο είπε πως αποτελεί ευκαιρία να «γεφυρώσω το χάσμα της δημοσίας εικόνας μου με τη γραβάτα και του ποιος είναι πραγματικά» «Ο κόσμος θέλει να γνωρίσει και αυτή μου τη διάθεση. Έχω τη δυνατότητα να αυτοτρολάρομαι μέσα από το TikTok» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: