Και πολιτικές διαστάσεις παίρνει η προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΟΑΣΥ, καλώντας τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν μαζικά, στα Εξάρχεια για τις ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις. 

Ads

Ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις για την εκδήλωση από τον αναρχικό χώρο αλλά και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που είχε χαρακτηρίσει «επιπόλαιη και εκ του πονηρού την απόφαση» για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση της ΝΔ που προκύπτει διφορούμενη. Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί χρήσιμο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και ότι θα ζητήσει από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς τους οποίους θα έβλεπε σήμερα να μην προχωρήσουν. Αντίθετα προέτρεψε να γίνει αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια για εκκαθάριση στην περιοχή. 

Λίγο πριν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει πάντως να στηρίξει την εκδήλωση και λέγοντας ότι θα παρευρεθεί αφού τον κάλεσε η ΠΟΑΣΥ. 

Ads

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την ΠΟΑΣΥ αλλά δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για την εκδήλωση λέγοντας ότι «δεν προσφέρει κάτι, αντίθετα μπορεί να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου», όμως αναγνώρισε ότι είναι «δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση». 

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θέτει ερωτήματα για τη στάση του προέδρου της ΝΔ: 

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;»