Πρόσκληση σε δικηγορικά γραφεία κάνει η ΔΕΗ , τα οποία θα έχουν και το δικαίωμα να ψάξουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία, εάν δεν ευοδώσον  οι εξωδικαστικές διαδικασίες.

Ads

Ειδικότερα, μέσω διαγωνισμού η ΔΕΗ αναζητά, να προσλάβει πέντε έως δέκα περίπου νομικά γραφεία, τα οποία έχουν εμπειρία στην εξωδικαστική και δικαστική διεκδίκηση απαιτήσεων για να αναλάβουν τις υποθέσεις είσπραξης οφειλών, που θα χειρισθούν αρχικά υποθέσεις περίπου 10.000 ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι πελατών της στην Περιφέρεια Αττικής και αργότερα θα επεκταθεί και σε όλες τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, οι δικηγόροι θα εντοπίζουν τον οφειλέτη ( ακόμη και αν έχει αλλάξει διεύθυνση χωρίς ενημέρωση), θα επικοινωνούν μαζί του με στόχο την διαπραγμάτευση και την εξωδικαστική διευθέτηση, δηλαδή υπαγωγή σε διακανονισμό της οφειλής/ρύθμιση σε δόσεις και στο τέλος την είσπραξη, με χρονικό περιθώριο τους δύο μήνες.

Στο δεύτερο στάδιο, όμως, έρχεται η δικαστική διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με τα δικηγορικά γραφεία να έχουν δικαίωμα να ψάξουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία ιδίως σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

Ads