Στη δέσμευση δύο τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Ηλία Μόσιαλου, προχώρησε το ΙΚΑ, καθώς ήταν επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ το οποίο χρωστά ασφαλιστικές εισφορές.

Ads

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», Ηλ. Μόσιαλος ο οποίος έχει παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση εδώ και δύο χρόνια, την περασμένη Τετάρτη έλαβε μια επιστολή από την τράπεζα μέσω της οποίας ειδοποιούνταν για τη δέσμευση των λογαριασμών του λόγω του προαναφερθέντος λόγου.

Ο ίδιος παραιτήθηκε από το ΙΣΤΑΜΕ ον Απρίλιο του 2012, όταν και έληξε η θητεία του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επειδή δεν αντικαθίστατο, υπέβαλε και επιστολή παραίτησης, ενώ παράλληλα με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είχαν υποβάλλει παραίτηση από το ΔΣ του Ιδρύματος και επτά ακόμη μέλη του με αποτέλεσμα το όργανο να μην έχει νόμιμη σύνθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις 7 Απριλίου του 2012, όταν και δήλωσε παραίτηση, ο Ηλ. Μόσιαλος όπως και ο δικηγόρος του με επανειλημμένες επικοινωνίες προσπάθησε να απεμπλακεί από τις τυπικές ευθύνες της διοίκησης του ΙΣΤΑΜΕ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Ιδρυμα, στο μεταξύ, άλλαξε δυο προέδρους, για λίγους μήνες ανέλαβε ο Κώστας Σκανδαλίδης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Χρήστος Δερβένης, δεν ορίστηκε νέο ΔΣ με τις διαδικασίες που θέτει το καταστατικό, μετά την παραίτηση των επτά. Ετσι, παρά τις αλλαγές των προέδρων έμεινε υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώπιο της Εφορίας και του ΙΚΑ ο Ηλίας Μόσιαλος, εφόσον οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας δεν φρόντισαν να ορίσουν άλλον, αναφέρει η εφημερίδα.

Ads

Πάντως, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του Ηλία Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.