Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Οι προσαχθέντες μετά την απολογία τους αφέθησαν ελεύθεροι. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ads

Μετά από αναζητήσεις για να εντοπιστούν οι δράστες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 37 ετών, να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα που ακολούθησε, αλλά και από το προανακριτικό υλικό, εξακριβώθηκε ότι τα δύο αυτά άτομα συμμετείχαν στην ομάδα που προκάλεσε τις φθορές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ads

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Θα δικαστούν στις 21 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση: