Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε, στις φυλακές του Αυλώνα όπου κρατείται, ο 19χρονος κατηγορούμενος για τηδολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτα υπήρξε μια λεκτική διαμάχη ανάμεσα στον 19χρονο και τους συγκρατούμενούς του, η οποία κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Ο 19χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και εν συνεχεία στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως ο 19χρονος υποστηρίζει επιπλέον πως ενδεχομένως να βιάστηκε από τους συγκρατούμενους. «Ξύπνησα χωρίς εσώρουχο δεν ξέρω τι μου έκαναν», φέρεται να είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ωστόσο αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν έχει βάση ο ισχυρισμός του. Μάλιστα έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς παραβιάστηκε το κελί του 19χρονου το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ παρέμβαση έκανε και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή.

Το βίντεο της επίθεσης εναντίον του 19χρονου μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μέσα στις φυλακές Αυλώνα, περιέγραψε κρατούμενος που φέρεται να συμμετείχε στο σκηνικό αυτό.

Μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι, ο κρατούμενος είπε ότι είχαν μαχαίρια και κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Οπως ανέφερε, στην επίθεση συμμετείχαν επτά άτομα και έγινε την ώρα του φαγητού, που οι πόρτες ανοίγουν. «Η πόρτα ήταν ανοιχτή», λέει, απαντώτας στο ερώτημα ποιος τους άνοιξε την πόρτα και πώς μπήκαν στο θάλαμο που κρατούνταν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 19χρονης.

Ads

Ο κρατούμενος είπε ακόμη ότι ο φύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε απέναντι σε επτά μαχαίρια. Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στους άγραφους νόμους της φυλακής, ο κρατούμενος είπε ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως «αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα». Τέλος, δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη καταδίκασε το λιντσάρισμα του 19χρονου. Αυτές οι συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. «Αλίμονο αν πάμε να γίνουμε μια κοινωνία ζούκλας. Συμμερίζομαι την οικογένεια του 19χρονου» είπε μεταξύ άλλων. Ωστόσο σημείωσε πως οι γονείς των παιδιών που αφαίρεσαν τη ζωή της κόρης του, έπρεπε να έχουν προσέξει τη συμπεριφορά των παιδιών τους νωρίτερα πηγαίνοντας τα σε έναν ειδικό.

Την ίδια στιγμή, νέες σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρελθόν των δύο δραστών της δολοφονίας, του 19χρονου και του 21χρονου. Το δελτίο του ΑΝΤ1 παρουσίασε ένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο 21χρονος, και με παρότρυνση του 19χρονου, προσπαθούσε επίμονα, να προσεγγίσει τη νεαρή γυναίκα που μιλάει στο δελτίο. Η ίδια η οποία είναι πρώην σύντροφος του 19χρονου κατηγορουμένου στην υπόθεση, μιλά για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, ενώ αποκαλύπτει πως είχε πάνω της μαχαίρι προκειμένου να αμυνθεί αν χρειαστεί.