Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική διοργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου κατά τριών ατόμων για τον ξυλοδαρμό του οπαδού του Εθνικού, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Αρχικά ο 47χρονος είχε διακομισθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ads

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις κατά τριών συλληφθέντων ηλικίας 22, 24 και 27 ετών. Ο 47χρονος τραυματίσθηκε σοβαρά στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηροδότου- Εθνικού, στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου την Κυριακή. Και οι τρεις κατηγορούμενοι συμμετείχαν στα επεισόδια που ξεκίνησαν όταν οπαδοί του Ηροδότου επιτέθηκαν σε οπαδούς του Εθνικού για να τους πάρουν ένα πανό. Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη στην ανακρίτρια, ενώ από την αστυνομία αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Εν τω μεταξύ ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, προπονητής του Εθνικού, εξιστορώντας τα γεγονότα καταγγέλλει τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα και των επεισοδίων, αλλά και τη στάση του γιατρού της ομάδας του Ηροδότου, ο οποίος, όπως αναφέρει, «αρνήθηκε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες». Επίσης για τον διαιτητή λέει πως ήθελε να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς παρουσία αστυνομίας, ενώ οι παράγοντες του Ηροδότου άνοιξαν την πόρτα σε 150 με 200 οπαδούς ώστε να εισέλθουν στο γήπεδο.

Για τα επεισόδια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 47χρονου φιλάθλου, ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης αναφέρει πως στο 74ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Εθνικού και οι οπαδοί του διαμαρτυρήθηκαν. Οπαδός του Ηροδότου επιχείρησε να πάρει ένα πανό του Εθνικού. Ακολούθησαν επεισόδια ενώ οπαδοί εισήλθαν και στο γήπεδο.

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Εθνικού. «Τα λόγια αυτές τις ώρες δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και την οργή όλου του κόσμου του Εθνικού. Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης του «ψηλού» που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είμαστε όλοι δίπλα του κι ελπίζουμε να νικήσει, όπως νικούσε όλες τις μάχες μέχρι τώρα στην ζωή του.

Ads

Για άλλη μια φορά ζήσαμε τις ίδιες καταστάσεις στα γήπεδα-καφενεία του κάθε χωριού της Ελλάδας. Μαστουρωμένοι χωριάτες σε συνεργασία με τις καφενειακές μπραβοδιοικήσεις να αλωνίζουν ανενόχλητοι από την πολιτεία και να βρωμίζουν το ήδη σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, βγάλτε ανακοινώσεις με κροκοδείλια δάκρυα και αφορισμούς κι αρχίστε στις τηλεοράσεις ατελείωτες συζητήσεις για το «πρόβλημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου… Θα επανέλθουμε με νέα αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν. Το μόνο που μας νοιάζει τώρα είναι να τα καταφέρει ο Κωστάρας… Κράτα γερά αδερφέ!! Παλικάρια σαν κι εσένα δεν φεύγουν έτσι απλά!»