Διαβεβαιώσεις ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησής τους και ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη, για να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς διακοπή, παρείχε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στους πυροσβέστες 5ετούς θητείας. 

Ads

Σήμερα πάνω από 4.000 πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Μάλιστα προκλήθηκε ένταση όταν έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου καθώς η αστυνομία δεν τους επέτρεπε να μπουν στο κτίριο. 

Τελικά, αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τους έδωσε τις σχετικές διαβεβαιώσεις. 

«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», αναφέρουν χαρακτηριστικά από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Ads

Οι πενταετείς πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίηση 2.290, από τους συνολικά 4.000, και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς αύριο λήγει η προηγούμενη σύμβαση και δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς κυβέρνησης.