Σε διάβημα προς το Βερολίνο για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησε το υπ. Εξωτερικών. Στο διάβημα αποδοκιμάζονται σε έντανο ύφος οι δηλώσεις του Γερμανού υπ. Οικονομικών που χαρακτήρισε τον Έλληνα ομόλογό του «ανόητα αφελή» ενώ υποστήριξε ότι χειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης και ψάχνει για εχθρούς.

Ads

 
Το υπ. Εξωτερικών σημειώνει ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και γι’ αυτό το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».
 
Το Ελληνικό υπουργείο εκφράζει επίσης την ενόχλησή του για τις δηλώσεις εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης ότι για το Βερολίνο δεν υπάρχει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων.
 
Χθες δημιουργήθηκε ζήτημα καθώς η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ υποστηρίξε ότι δεν γνωρίζει να τέθηκε θέμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις στη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό υπ. Εξωτερικών. Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ετέθη και στη συνάντηση και στη σχετική συνέντευξη Τύπου.
 
Όσον αφορά τον Έλληνα υπ. Οικονομικών, χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο mega υποστήριξε ότι είναι επιλογή του να μην απαντήσει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε, έκανε αναφορά στους κανόνες αστικής ευγένειας και επισήμανε ότι ο Γ.Βαρουφάκης δεν έχει θίξει κάποιον.

Διαβάστε επίσης:

 

Ads