Αθωώθηκε ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο τελευταίος κρατούμενος του Δεκέμβρη του 2008, και ακόμα τέσσερις συγκατηγορούμενοί του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας. 

Ads

Όπως αναφέρεται στο blog Άνεργοι Δημοσιογράφοι, πλήθος αλληλέγγυων βρέθηκε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλευρό των συλληφθέντων στο σωρό του Δεκέμβρη του 2008. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2012, επίσημη ημερομηνία έναρξης της δίκης, κληρώθηκαν οι ένορκοι αλλά η απουσία δικηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, καθώς έπρεπε να παρευρεθεί σε άλλη δίκη, διέκοψε τη διαδικασία για τις 21 Δεκεμβρίου 2012.
 
Στις 21 Δεκέμβρη, έγινε η ουσιαστική έναρξη της διαδικασίας, αλλά ο χρόνος εξαντλήθηκε με τις καταθέσεις των τεσσάρων από τους έξι κατήγορους αστυνομικούς. Σημειώνεται, όπως αναφέρεται στο blog «Άνεργοι Δημοσιογράφοι», πως οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούσαν τον Θοδωρή Ηλιόπουλο για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών του 2008 απουσίαζαν από τη διαδικασία. Τελικά στις 11 Γενάρη 2013 κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης.

Η ιστορία του Θ. Ηλιόπουλου

Στις 18 Δεκέμβρη 2008, μετά από αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε περαστικούς που βρίσκονταν επί της Ακαδημίας, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συλλαμβάνεται και με πειστήρια τις καταθέσεις δύο αστυνομικών και μόνο, βρέθηκε προφυλακισμένος για 8,5 μήνες στον Κορυδαλλό, την ίδια ώρα που οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεταν για την αθωότητά του. Μετά από 49 μέρες απεργίας πείνας και ενώ έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, ο Ηλιόπουλος αποφυλακίζεται, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μαζί με ακόμα τέσσερις συγκατηγορούμενούς αθωώνεται. .
 
Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει ο Θοδωρής Ηλιόπουλος στο tvxs.gr και τον Μάριο Διονέλη λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του… 

Ads