Νέα στοιχεία γνωστοποιούνται για τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ads

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα»  ο Δ. Λιγνάδης είχε προ λίγων χρόνων απολυθεί από θεατρική σχολή στην οποία δίδασκε, έπειτα από καταγγελίες μαθητών ότι προέβαινε σε ανάρμοστες συζητήσεις περί σεξουαλικών αναζητήσεων και εμπειριών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες την περίοδο 2015-2016, ο Δ. Λιγνάδης που δίδασκε αρχαίο δράμα στη δραματική σχολή «Ίασμος» που είχε ιδρύσει πριν από 36 χρόνια ο αξέχαστος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προέτρεπε τους μαθητές του να συζητούν σεξουαλικά θέματα και συμπεριφορές, κάτι που ενόχλησε τους φοιτητές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να το αναφέρουν στον ιδιοκτήτη της σχολής.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία μαθητών ανέφερε τα όσα τους έλεγε ο Δημήτρης Λιγνάδης εν ώρα μαθήματος και είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πως κάποιοι σπουδαστές έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα απ’ αυτές τις συζητήσεις.

Ads

Το περιστατικό επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα ο γιος του ιδιοκτήτη της σχολής και ηθοποιός Γιώργος Αμούτζας, καθώς και η ηθοποιός και απόφοιτη της ίδιας σχολής ´Αρτεμις Αστεριάδη.

Σε ανακοίνωση της Σχολής Ιασμος που εστάλη στο Πρώτο Θέμα αναφέρεται ότι «δεν χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος ότι η κακοποίηση -σωματική ή λεκτική- αλλά και η σεξουαλική παρενόχληση είναι ποινικά αδικήματα. Οπως φαίνεται, όμως, χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος γιατί το θύμα έχει δικαίωμα να μιλήσει».