Τη συγκρότηση του αντί-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού μετώπου, του μετώπου της ακραίας πολιτικής υστερίας της καταστροφολογίας που διαψεύστηκε πολλαπλώς και επανειλημμένα, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του επί του Προϋπολογισμού 2018. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να καταγγείλει ότι αυτή η προπαγάνδα και στρατηγική της πολιτικής ιδιοτέλειας, υποστηρίζεται από συμφέροντα που χάνουν τα ερείσματά τους και που στο σχεδιασμό τους είχαν συμπεριλάβει ως και την ανατροπή της κυβέρνησης, πολύ νωρίτερα από την εκπνοή της συνταγματικής προθεσμίας. Είναι η πρώτη φορά, από την ανάδειξή του ως προέδρου της Βουλής, που ο Νίκος Βούτσης επιλέγει την οδό της σκληρής κατά μέτωπο επίθεσης απέναντι στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι η συζήτηση που ανοίγει για τη μετά μνημόνιο εποχή, θα έχει πρωταγωνιστή τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Ads

«Αντί αμηχανίας διάψευσης και προφανούς έλλειψης εναλλακτικής στρατηγικής έχουν επιστρατευτεί: μία ακραία πολιτική υστερία, ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικής καταστροφολογίας. Κυοφορείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική. Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η κοινωνία, οι δημιουργικές της δυνάμεις, οι πνευματικές, επιστημονικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της εργασίας αντιλαμβάνονται την ουσία του πολέμου και των συμφερόντων που διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο». Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε εξάλλου βέβαιος ότι οι δυνάμεις που θα αναδειχθούν σε αυτή τη μεταβατική φάση που θα οριοθετήσει το μέλλον της χώρας για τη μετά μνημονίων εποχή, θα είναι οι δυνάμεις της προοδευτικής πολιτικής και οι δυνάμεις που θα υπερασπιστούν την ενεργητική θέση της χώρας στο σύνθετο και αντιφατικό γίγνεσθαι των επόμενων χρόνων και θα είναι οι δυνάμεις αυτές που θα αναδειχθούν σε ηγεμονικές δυνάμεις.

Ειδικά για τη στάση που τηρεί η αντιπολίτευση απέναντι σε αυτή την πρόκληση, ο πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι για 2,5 χρόνια, η αντιπολίτευση επιδόθηκε σε μια αυθαίρετη πολιτική μελλοντολογία με ακραίες καταστροφικές εκτιμήσεις. Εκτιμήσεις, δηλαδή ότι «δεν θα βγει η πρώτη, δεν θα βγει η δεύτερη, δεν θα βγει η τρίτη αξιολόγηση». Εκτιμήσεις για το Grexit, εκτιμήσεις ότι δεν θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, ότι δεν θα πιάνονταν οι στόχοι ή ότι θα έμπαινε κόφτης στον προϋπολογισμό του 2018 διότι θα έβγαινε το πρόγραμμα ή ότι το πρόγραμμα θα έβγαινε αλλά με την κοινωνία τσακισμένη.

«Ύστερα ήρθε το αφήγημα της χαμένης τριετίας, με ανοησίες του τύπου 100 δισ. κόστισε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή πως η κυβέρνηση ανέκοψε το 2014 την πορεία προς τον Παράδεισο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κατήγγειλε ανοιχτά ότι η πολιτική αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μια πολιτική που εκφράζει τη βαθιά ανησυχία των συμφερόντων που βλέπουν ότι χάνουν τα ερείσματά τους.

Ads