Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στην στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, έσπευσε να υποστηρίξει τη Χρυσή Αυγή ζητώντας να μην χαρακτηρίζεται ως νεοναζιστικό κόμμα.

Ads

Η αναφορά στη Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικής οργάνωση προκάλεσε την αντίδραση της Ελένης Ζαρούλια από τη Χρυσή Αυγή, η οποία άρχισε να φωνάζει για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπως οι Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος. Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης παρενέβη λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς για ένα κόμμα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται αλλιώς».

Από την πλευρά της η Βασιλική Κατριβάνου απαντώντας επεσήμανε πως ως νεοναζιστική οργάνωση αναφέρεται και στο πόρισμα Ντογιάκου, όπου και περιλαμβάνεται και το καταστατικό της. «Η ΝΔ δεν μπορεί να συγκαλύπτει την εγκληματική της δράση την στιγμή της δίκης της Χρυσής Αυγής», τόνισε.

«Μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής γίνεται ένα σώου και προσπαθούν οι υπόδικοι να πουν ότι δεν είναι αυτό που έλεγαν μέχρι τώρα ότι είναι. Υπάρχει ένα πλήθος στοιχείων στο κατηγορητήριο και γι’ αυτό λέμε ότι είναι λάτρεις του ναζισμού, του φασισμού, αλλά εθνικιστές. Το «χάιλ Χίτλερ» ήταν μια γραμμή που δόθηκε εδώ και χρόνια», είπε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή «μισεί το λαϊκό κίνημα και γι’ αυτό το χτυπάει».

Ads