Εκτός ελέγχου είναι η κυβερνητική ασυναρτησία σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς με κυβερνητικά στελέχη να αλληλοαναιρούνται και διαρροές να επιτείνουν τη σύγχυση.

Ads

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε (στον ΣΚΑΪ) για το ενδεχόμενο νέου lockdown εφόσον υπάρξει αύξηση κρουσμάτων. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε (στο ΟΡΕΝ) άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων με το επιχείρημα ότι πρόκειται για «μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο».

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση γιατί εκ των πραγμάτων η λειτουργία των χιονοδρομικών θα φέρει απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και εμμέσως ένα πρώτο άνοιγμα στην εστίαση. Ακολούθησαν κυβερνητικές διαρροές ότι αυτό δεν ισχύει και πρώτα θα ανοίξουμε γυμνάσια και λύκεια, μετά τα χιονοδρομικά, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ κοκ.

Στη συνέχεια, ο Αδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε εκ νέου (στον ρ/σ Alpha) λέγοντας ότι την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κρίνει τον επιδημιολογικό αντίκτυπο του ανοίγματος του λιανεμπορίου και με βάση την εισήγηση των ειδικών θα παρθούν οι αποφάσεις.

Ads

Στο μεταξύ η βραδύτητα της πορείας του εμβολιασμού προκαλεί ανησυχία και η εικόνα είναι εντελώς ασαφής σε σχέση με τον και πότε θα εκδηλωθεί τρίτο κύμα της πανδημίας. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης αφήνει να εννοηθεί ότι ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας των μαζικών εμβολιασμών (ρ/σ ΘΕΜΑ) ενώ εκφράζει την ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

Το συμπέρασμα είναι ότι κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει η επίδειξη αυταρέσκειας, παρόλο που γίνεται στην πράξη φανερό ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τη φλυαρία των κυβερνητικών στελεχών που προκαλεί κακοφωνία.