Την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει με το αυτοκίνητό του, ο 20χρονος Γεωργιανός που παρέσυρε και σκότωσε τους δυο φοιτητές έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός παρακείμενου καταστήματος. 

Ads

Στο βίντεο – ντοκουμέντο φαίνεται αρχικά να περνά ένα αυτοκίνητο και ακολουθεί ένα δεύτερο με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Στο βίντεο φαίνεται και η αντίδραση των ανδρών που βρισκόντουσαν στο κατάστημα. Καταλαβαίνουν ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί και σηκώνονται να σπεύσουν προς το σημείο για να βοηθήσουν τους δυο φοιτητές. 

Τα δυο παιδιά, ο 19χρονος Γιάννης και η 20χρονη Στέλλα είχαν βγει βόλτα μαζί με το σκύλο τους, όταν τους παρέσυρε το αυτοκίνητο. 

Ο 20χρονος Γεωργιανός απολογήθηκε τη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς τον ορισμό εγγύησης. Του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία της υπόθεσης και οριστεί τακτική δικάσιμος να εμφανίζεται κάθε δυο μήνες στο αστυνομικό τμήμα. 

Ads

Ο 20χρονος κατείχε άδεια ικανότητας οδηγού η οποία όμως δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε βάρος του ο εισαγγελέας Χανίων είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη ειρήνης συγκοινωνιών.