Ασταμάτητες φαίνεται πως θα είναι και αυτή την νύχτα οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής στη φωτιά των Βιλίων.

Ads

Στο μεγαλύτερο μέρος η φωτιά έχει οριοθετηθεί, όπως ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς.

Ανοιχτά όμως παραμένουν κυρίως τα μέτωπα στο Καντήλι προς το πεδίο βολής Μεγάρων, όπου οι άνεμοι προωθούν το πύρινο μέτωπο προς βραχώδη έκταση και στην κορυφογραμμή από την άλλη πλευρά του όρους Πατέρα, πάνω από Πανόραμα, Θέα και Οινόη, το οποίο όμως οι άνεμοι το σπρώχνουν προς την ήδη καμένη έκταση. Επομένως, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, τουλάχιστον για το πρωί της Παρασκευής και μετά.

Εκεί έχουν στρέψει την προσοχή τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες αγροτικές κατοικίες.

Ads

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά στην πυρκαγιά σε σημεία που υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την ένταση της.

Η πυρκαγιά στο πέρασμα της έχει κάψει σπίτια και αποθήκες, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή, κάτι που θα γίνει αφού ελεγχθεί η φωτιά. Ήδη έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους και άγνωστος αριθμός σπιτιών.