Για a la carte ανάληψη της αρμοδιότητας ή μη για την εξάπλωση του κοροναϊού κατηγορεί ευθέως τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η Αν. Τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Ads

Σε ανάρτησή της που σχολιάζει την εσπευσμένη επίσκεψη του Ν. Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της εμφάνισης στελέχους της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κοροναϊού η Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Ο υφυπουργός Χαρδαλιάς ανηφορίζει ως αρμόδιος ή ως αναρμόδιος στη Θεσσαλονίκη; Γιατί σε κοινοβουλευτική ερώτηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι είναι αναρμόδιος και “αθώος του αίματος” Η περιφέρεια, η τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχουν ή όχι στον σχεδιασμό και την εκτέλεση του όποιου σχεδίου; Ποιος σχεδιάζει και ποιος έχει την ευθύνη; Ο ΕΟΔΥ φαντάζομαι θα κρατά τα…βιβλία!»

Με την ανάρτησή της η Βουλευτής υπενθυμίζει ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, το Δεκέμβριο  δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει στη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  για τις κυβερνητικές ευθύνες της καθυστερημένης λήψης μέτρων τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους.

Ads

Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη: