Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2022 το Σάββατο, με την μεγάλη, πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας και διεκδίκησης, καθώς και την μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, ύστερα από μία πλούσια εβδομάδα με συζητήσεις, σεμινάρια, εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, θέατρο και stand up comedy.

Ads

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας από το Athens Pride: Χαρά μας να ψηφίσει η κυβέρνηση την πρότασή μας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Η πορεία ξεκίνησε στις 7 μ.μ. μπροστά από τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Ανευ όρων», που προέταξε φέτος η διοργάνωση στέλνοντας μήνυμα για εκπαίδευση Ανευ Ορων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Ανευ Ορων, για ασφάλεια Ανευ Ορων, για συμπερίληψη Ανευ Ορων, για ζωή Ανευ Ορων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην παρέλαση συμμετείχαν περί τους 20.000 ανθρώπους.

Ads

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με συναυλία με τους Έλενα Παπαρίζου, Onirama, Marseaux, Joanne, Iasonas Mandilas, Κατερίνα Βρανά, ody icons και Mary Sunshine. Στην σκηνή ανέβηκε επίσης ο Sam Albatros και η Κατερίνα Βρανά, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης. 

image

image

image

image

Τη σκυτάλη θα πάρει τη Δευτέρα (20/06) η Θεσσαλονίκη με το 10ο Thessaloniki Pride, που «βάζει ακόμα ένα στοίχημα με τον εαυτό του για ένα ακόμα πιο μαζικό, συμμετοχικό και πολυποίκιλο φεστιβάλ, με ορίζοντα το 2024, έτος κατά το οποίο η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride». Η παρέλαση με αφετηρία τον Λευκό Πύργο θα γίνει το άλλο Σάββατο 25 Ιουνίου υπό το σύνθημα «Μάθημα Αποδοχής».