Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ χαιρέτισε τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι λέγοντας πως «οι Σύροι γράφουν ιστορία» διώχνοντας τους αντικαθεστωτικούς από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. 

Ads

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι η ιστορία, την οποία γράφει κάθε Σύρος πολίτης» τόνισε, ανακοινώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στο Χαλέπι. «Με την απελευθέρωση του Χαλεπιού, θα έλεγα ότι η κατάσταση άλλαξε, όχι μόνο για τη Συρία, όχι μόνο για την περιοχή, όμως για ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο Άσαντ.

«Η ιστορία τώρα γράφεται. Αυτό είναι σημαντικότερο από τα απλά συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για το «πριν» και το «μετά» της «απελευθέρωσης» του Χαλεπιού, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πρώτων ομάδων αμάχων κι ανταρτών από τις τελευταίες συνοικίες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του τελευταίου θύλακα των ανταρτών στα ανατολικά της πόλης. Ήδη έχουν απομακρυνθεί 1.000 άμαχοι αλλά και αντάρτες, που έχουν παραδοθεί. Στόχος είναι μέσω του διαδρόμου ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί να απομακρυνθούν από το Ανατολικό Χαλέπι περίπου 50.000 άνθρωποι.

Ads