Από πνευμονικό οίδημα φαίνεται ότι πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα το οποίο ξέχασε ο πατέρας του μέσα στο αυτοκίνητο.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βρέφος που ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο την Τρίτη 9/5 ο 37χρονος πατέρας για περισσότερο από 7 ώρες υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση.

Εναντίον του 37χρονου πατέρα, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση και ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης: «Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού»: Γιατί ένας γονιός μπορεί να ξεχάσει το παιδί του

Ads

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ., το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας ενημερώθηκε χθες Τρίτη (9/5) από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ότι στις 15.00 διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση άσφυγμη και κυανωτική βρέφος πεντέμισι μηνών από τον πατέρα του με ίδια μέσα.

Το βρέφος υποβλήθηκε σε ανάνηψη, πλην όμως στις 15.40 κατέληξε. Προανακριτικά προέκυψε ότι ο πατέρας του στις 7.00 τοποθέτησε το βρέφος σε ειδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, με σκοπό να το παραδώσει σε βρεφονηπιακό σταθμό της Άρτας.

Κατευθύνθηκε στην ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, όπου εργάζεται, στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην οδό Αρτινών Πεσόντων, έχοντας το βρέφος μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λευκάδα για υπηρεσιακούς λόγους,

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το παιδί στο αμάξι»

Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του άτυχου βρέφους δέχτηκε τηλεφώνημα από την 27χρονη σύζυγό του, η οποία τον ρώτησε «πού είναι το παιδί;» αφού δεν ήταν στον παιδικό σταθμό όταν έφτασε για να το παραλάβει.

Τότε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σοκαρισμένος ο πατέρας απάντησε: «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το παιδί στο αμάξι». Όταν έφτασε στο σημείο είδε το παιδί του χωρίς τις αισθήσεις και να έχει αφρούς στο στόμα. Αμέσως το μετέφερε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το παιδί. Δυστυχώς όμως, δεν τα κατάφεραν.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση οι γονείς

Η μητέρα νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο με τον πατέρα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η εισαγωγή του ζευγαριού αποφασίστηκε όταν και οι δύο λιποθύμησαν όταν αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί στο βρέφος. 

«Το ζευγάρι έφερε στο νοσοκομείο της Άρτας, το παιδί, γύρω στις 2:55», είπε στο Action24, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι έγινε τιτάνια προσπάθεια από τους γιατρούς ωστόσο, το «κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, στο άκουσμα του θανάτου του μωρού τους, οι γονείς κατέρρευσαν και στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές.

Και οι δύο είχαν τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, όμως το θέμα αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή ψυχιάτρων και ψυχολόγων. Νοσηλεύτηκαν σε ξεχωριστούς θαλάμους, με τον πατέρα να βρίσκεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Ο κ. Καρβέλης, απέφυγε να πει πόσες ώρες ήταν νεκρό το παιδί πριν φτάσει στο νοσοκομείο. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι» είπε, παραπέμποντας στην νεκροψία -νεκροτομή και εκτιμώντας ότι εντός της ημέρας πιθανόν να υπάρξουν κάποια στοιχεία. Όπως είπε το παιδί ήταν αρκετές ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, και ο «πατέρας δεν ήταν σε θέση να πει πολλά πράγματα».