Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπόδικου χρυσαυγίτη Ηλία Παναγιώταρου αποφάσισε η Βουλή, για υπόθεση για την οποία κατηγορείται για ληστεία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Για πολιτική του δίωξη έκανε λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ads

Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώταρος κατηγορείται ότι διέπραξε τα παραπάνω αδικήματα σε βάρος ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές, από τον οποίο φέρεται να αφαίρεσε ένα κινητό καθώς και το ποσό των 450 ευρώ, αφού τον ξυλοκόπησε. Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του για το μεν ένα αδίκημα με 170 «υπέρ» έναντι 6 «κατά», 1 «παρών» και 2 λευκά, ενώ για το δεύτερο αδίκημα με 178 «υπέρ» και 1 άκυρο.

Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στην σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέδωσε όμως ανακοίνωση στην οποία λέει: «η δίωξή μου είναι αμιγώς πολιτική και εγώ παντελώς αθώος, γι’ αυτό και ζητάω να γίνει δεκτή η άρση της ασυλίας μου για ένα και μόνο λόγο: να οδηγηθεί η υπόθεσή μου στη Δικαιοσύνη και να αποδειχθεί περίτρανα το αυτονόητο, δηλαδή η αθωότητά μου». Κάνει επίσης λόγο για «στημένη κατηγορία». Σημειώνει δε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι πεντακάθαρη και δεν φοβάται τίποτα».

Άρση ασυλίας και για Κασσή και Κακλαμάνη

Η Βουλή αποφάσισε επίσης την άρση των ασυλιών του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή αλλά και του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Ads

Ο κ. Κασσής κατηγορείται για «εργατικό ατύχημα» που έγινε επί των ημερών του ως προέδρου του συνεταιρισμού «Πίνδος». Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κασσή ψήφισαν 136 βουλευτές έναντι 32 «κατά», 10 «παρών» και 1 λευκό.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, για καταγγελίες σχετικές με τις εγκαταστάσεις καθαριότητας που διέθετε ο δήμος Αθηνών στην Ιερά Οδό, επί ημερών που ήταν εκείνος δήμαρχος. Για τον κ. Κακλαμάνη ψήφισαν 135 «υπέρ», 33 «κατά», 10 «παρών» και ένας λευκό.

Όχι στην άρση ασυλίας του Σταθά

Άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς για την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των διοδίων. Ο κ. Σταθάς ζήτησε άρση της ασυλίας του κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξή» του, ενώ τόνισε ότι με την αύξηση των διοδίων στην Βοιωτία, όπου εκλέγεται, έχουμε ήδη τρεις νεκρούς από τροχαία, καθώς έχει αυξηθεί η κίνηση στους επαρχιακούς δρόμους και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Ωστόσο, υπέρ της άρσης ψήφισαν 13 βουλευτές έναντι 164 που καταψήφισαν.