Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που την εμφανίζει στη λίστα Μπόργιανς. 

Ads

Η συνάντηση ήρθε μετά από επιστολή της Φώφης Γεννηματά στον πρόεδρο της Βουλής στην οποία τον καλούσε να πάρει θέση. 

Ο Νίκος Βούτσης απέρριψε τους ισχυρισμούς της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στην εφημερίδα, ενώ για το δημοσίευμα τόνισε με νόημα ότι ο καταγγέλλων φέρει το βάρος της ευθύνης. 

«Παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο» σημείωσε. «Συντάσσομαι και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό είναι μια θέση στο όριο του αυτονόητου», πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 

Ads

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία «αισθάνεται θιγμένη, νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της, καθώς όπως έχει πει δεν την ακουμπάει προφανώς καθόλου, ούτε την ίδια, ούτε την οικογένειά της, αυτή η υπόθεση».

Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «εν αδίκω» την εκτίμηση της Φώφης Γεννηματά ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας συνδέεται με κυβερνητικά στελέχη.

«Δικαίωμα της είναι, αλλά εμπλέκει πολιτικές ή επιχειρηματικές σχέσεις και συγγένειες κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Αυτό δεν γίνεται. Κάθε εφημερίδα έχει μία κατεύθυνση και κάθε εκδότης κάποιες σχέσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η λίστα Μπόργιανς θα πρέπει διερευνηθεί από την Επιτροπή Θεσμών, ο Νίκος Βούτσης εμφανίστηκε αρνητικός, τονίζοντας ότι δεν πρέπει η Επιτροπή να γίνει ένας είδος μικρού εφετείου και δικαστηρίου της πολιτικής ζωής για όσα θέματα ανακύπτουν».