Άφαντος παραμένει για τέταρτη ημέρα ο Αρτέμης Σώρρας με την αστυνομία να τον αναζητά σε όλη την Ελλάδα. 

Ads

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» που δήλωνε ότι έχει 600 δισ. δολάρια και θα πλήρωνε το χρέος της χώρας, εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά την καταδίκη του σε οκτώ χρόνια φυλακή – χωρίς αναστολή – για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. 

Τελευταία φορά μετά την καταδίκη του ο Σώρρας εμφανίστηκε μόνο μέσω βίντεο που ανήρτησε στο you tube στο οποίο ενημέρωσε ότι… δεν θα παραδοθεί αλλά και δεν θα φύγει από τη χώρα. 

Πάντως η αστυνομία τον αναζήτησε τόσο στην κατοικία του στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα, αλλά στάθηκε αδύνατο να τον βρουν. Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να έχει φύγει από την χώρα, ακτοπλοϊκώς προς την Ιταλία και από εκεί αεροπορικώς προς τη Λατινική Αμερική. Κάτι τέτοιο πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Ads

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από μια πρώτη έρευνα στις αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει τις εναέριες μεταφορές για τη διαφυγή του και αναζητούν στοιχεία για τον εντοπισμό του από τα στίγματα των τηλεφωνικών και διαδικτυακών του επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, η ασφάλεια Αττικής αναζητά τα ηλεκτρονικά ίχνη του Σώρρα, μέσω του βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο. Ψάχνουν τα «αποτυπώματα» του κόμβου μετάδοσης, αποστολής και του παραλήπτη προκειμένου να εντοπίσουν το χώρο στον οποίο βρισκόταν, όταν γύριζε το βίντεο που εκτιμάται ότι βιντεοσκόπησε η σύζυγός του. 

Τι λέει ο υπαρχηγός του

Την ίδια ώρα, ως «προσωπική υπόθεση» χαρακτηρίζει τα όσα συμβαίνουν με τον επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, ο υπαρχηγός του, Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

«Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι αυτόνομη και έχει καταστατικό και θα πάει άμεσα σε εκλογή για την ανάδειξη νέου αρχηγού», υποστήριξε μιλώντας έξω από τα γραφεία της οργάνωσης και πρόσθεσε: 

«Δεν έχω μιλήσει μαζί του μετά την απόφαση. Εγώ πάντως δεν συμφωνώ, θα έπρεπε να είχε παραδοθεί. Δεν έχει πάρει τα χρήματα από τα ταμεία μας».

Δηλώσεις Τόσκα: Ο Σώρρας έκανε τεράστια ζημιά

«Τον Σώρρα και τον κάθε Σώρρα, προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε εκεί που επιβάλλει και αποφασίζει η δικαιοσύνη», δήλωσε σήμερα σχετικά με την υπόθεση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Για να πάψει ο καθένας που κοροϊδεύει τον κόσμο, του τρώει τα λεφτά και τον παραμυθιάζει ότι αυτός έχει τη συνταγή για τον παραδεισένιο κόσμο και όλοι οι άλλοι του λέμε ψέματα. Να πάψουν αυτοί οι τύποι να κοροϊδεύουν όποιους μπορούν να κοροϊδεύουν» πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στον Alpha 9,89.

«Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά, όλος ο κόσμος το καταλάβαινε. Δεν μπορεί να έχεις 600 δισ. και να μην είσαι γνωστός στη λίστα Forbes. Αυτός κατόρθωνε και εξαπατούσε καλόπιστο, ευκολόπιστο κόσμο. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη όμως…» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «έκανε τεράστια ζημιά και στο πολιτικό επίπεδο με τα παραμύθια του και τις φασιστικές του απόψεις». 

«Η απόδειξη ότι έφυγε είναι αποδοχή, ουσιαστικά, της ενοχής του. Θα πρέπει να προβληματιστούμε από το γεγονός ότι τα παραμύθια, πιάνουν τόπο σε εποχές κρίσης αλλά έχουν κοντά ποδάρια. Ο Σώρρας «πιάστηκε» από την οικονομική κρίση», κατέληξε ο Νίκος Τόσκας.