Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τελικά την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι εργαζόμενοι του μετρό. Αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει στάσεις εργασίας, ωστόσο άλλαξαν τη στάση τους απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση των σωματείων στα ΜΜΜ. Ανάλογες αποφάσεις για καθολικοί συμμετοχή στην 24ωρη απεργία πήραν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και έτσι η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό (γραμμές 2&3), χωρίς Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

Ads

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία και «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησής της.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.  Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και και οι οδηγοί ταξί. 

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα. Νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Ads

Χωρίς Δακτύλιο την Τετάρτη η Αθήνα

Χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου θα μπορούν να μετακινηθούν σήμερα Τετάρτη οι οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της απεργίας και των στάσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας.

Καλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, είναι υποχρεωμένες να προβούν συνολικά σε ακυρώσεις 50 πτήσεων καθώς και σε τροποποιήσεις 42 πτήσεων, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού δικτύου τους.

Η AEGEAN και η Olympic Air θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις των δικτύων τους, τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
  • Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)