Τριήμερο αντιφασιστικής δράσης οργανώνουν κινήσεις, συλλογικότητες και συνδικάτα μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τόσο αυτή η τραγική επέτειος, όσο και η εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι εκδηλώσεις του τριημέρου.

To Σάββατο 16 Σεπτέμβρη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μμ στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Παράλληλα με το αντιφασιστικό κίνημα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, διοργανώνεται και η Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 14 με 15 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ανέφερε ότι: «Νομίζω ότι χρειάζεται να δούμε την μεγάλη κινητοποίηση από τα 4 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έναν μήνα από την δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ, ως ένα μεγάλο σταθμό του αντιφασιστικού κινήματος, για να τσακίσουμε τους Ναζί. Είναι ένα κάλεσμα που το απευθύνουμε μια σειρά από φορείς. Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ενωθεί όλες οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις με απόφαση που πήραν μέσα στο καλοκαίρι άρα μιλάμε για ένα μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο».

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Γαβρήλος Κασιμάτης, Γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Προετοιμάζουμε ένα δυναμικό συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα εργατικά συνδικάτα στις 16 του Σεπτέμβρη για να τιμήσουμε την επέτειο από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα και για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής».