Την κατ’ουσίαν κατάργηση του ΑΣΕΠ και της διαφάνειας στις διαδικασίες αξιολόγησης συμβασιούχων, καταγγέλλουν στο tvxs.gr άνεργοι που δοκιμάζουν μάταια την τύχη τους κάνοντας αίτηση για τις «φωτογραφικές» όπως λένε, προκηρύξεις.

Ads

Πρόσφατο παράδειγμα, η προκήρυξη από την Περιφέρεια Αττικής,  η οποία αναρτήθηκε την περασμένη Κυριακή και έδινε στους υποψήφιους λιγότερο από τρεις ημέρες για να καταθέσουν τα χαρτιά τους, αφού η προθεσμία έληξε χθες Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε «την πρόσληψη συνολικά τετρακοσίων έξι (406) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19». Ωστόσο στους 406 περιλαμβάνονται μόλις 5 γιατροι, 4 κτηνίατροι, 2 οδοντιάτροι, 2 νοσηλευτές, 1 φαρμακοποιος και 35 επόπτες δημόσιας υγείας.

Οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν σε γραμματείς, διοικητικούς υπαλλήλους, λογιστές, βοηθητικό προσωπικό κ.ο.κ. Δηλαδή καμία σχέση με υγειονομικό προσωπικό παρά την επίκληση για τις προσλήψεις τις ανάγκες λόγω διασποράς του κορονοϊού. 

Ads

image

«Είμαι πολύτεκνη και μπήκα να κάνω αίτηση. Με έκπληξη είδα, ότι στην αίτηση δεν υπήρχε μοριοδότηση ούτε για ΑΜΕΑ, ούτε για πολύτεχνους, ούτε ο βαθμός πτυχίου ως προαπαιτούμενο. Το κορυφαίο ήταν δε, ότι έγραφε ότι η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή! Μας κοροϊδεύουν ανοιχτά πλέον» λέει η πολύτεκνη μητέρα.

image

Για εμπαιγμό μιλούν δεκάδες υποψήφιοι, σχολιάζοντας σε σχετική σελίδα στο fb, που σκοπό έχει να ενημερώνει τους ανέργους σχετικά με τις προκηρύξεις. Οι σχολιαστές καταθέτουν τα ερωτήματα: Πως θα γίνει η κατάταξη των ατόμων; Με ποια κριτήρια; Γιατί δεν λέει πουθενά που θα αναγράφονται τα ονόματα των επιτυχόντων;

«Το ίδιο συνέβη και στον δήμο Αθηναίων» γράφει σε άλλο σχόλιο της μια άνεργη. «Είναι νέα μόδα και συμβαίνει από τον Μάρτιο και πέρα με αφορμή την πανδημία. Πήραν όποιους ήθελαν με τετράμηνες συμβάσεις. Δεν υπολογίζουν ούτε ανέργους, ούτε πανδημία…» συμπληρώνει μια άλλη.

«Έχουμε εξαντληθεί πια. Στις 21 Δεκέμβριου, κάνανε προκήρυξη 8μηνη  από το υπ . Μετανάστευσης και Ασύλου. Κάναμε τα χαρτιά, τα καταθέσαμε και μετά κάνανε ανάκληση. Δεν υπάρχει πια στο site του υπουργείου» λέει πολύτεκνη μητέρα στο tvxs.gr. «Μας εμπαίζουν, παίρνει ο καθένας τους δικούς του και τελειώνει η υπόθεση. Δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία».

image

image

image

image