Αιματηρή ένοπλη ληστεία έλαβε χώρα περίπου τα ξημερώματα σε σπίτι στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από αστυνομικές πηγές, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, ενώ εκείνος βρισκόταν σε αυτό, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των ληστών προσπάθησε να αντιδράσει και τότε εκείνοι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στην πλάτη και τράπηκαν σε φυγή.

Ads

Ο 52χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», σε κρίσιμη κατάσταση, και αυτήν την στιγμή χειρουργείται. Ο διοικητής του νοσοκομείου χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, την κατάσταση του θύματος «πολύ κρίσιμη» και ότι το ιατρικό προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί να τον κρατήσει στην ζωή.

η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Γεννηματάς» Άννα Μάινα.

Σε μια σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων, η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Γεννηματάς» Άννα Μάινα είπε τα εξής:

Ads

«Στις 05:35 ήρθε άνδρας μέσης ηλικίας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό και τον μηρό από πυροβόλο όπλο. Η αντιμετώπιση του περιστατικού ήταν άμεση, χειρουργείται από τις 5:30 το πρωί μέχρι τώρα από διάφορες ειδικότητες γιατρών. Ο ασθενής είχε χάσει πολύ αίμα, είχε τραυματισμούς σε πολλαπλά όργανα. Ξέρουμε ότι έχει τραύματα στον κορμό και στον μηρό, υπάρχουν και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Θα βγει ιατρικό ανακοινωθέν, είναι πολύ κρίσιμη η κατάστασή του».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ληστών.

Δήλωση Τόσκα

Στη σημερινή επίθεση από ληστές αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την ευχή ο επιχειρηματίας να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Επιπλέον ο αν. υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της άμυνας κατά τη διάρκεια ληστειών που ανακινήθηκε τον τελευταίο καιρό μετά την υπόθεση του 88χρονου στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας λόγο για διεθνείς πρακτικές που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών.

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει» υπογράμμισε και συνέχισε: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας είπε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αν. υπουργός.