Αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του στο εξωτερικό ζητά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης που αναπαράγει η Αυγή. 

Ads

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο ποσό αυτό προστίθενται τα έξοδα των διοργανωτών συνεδρίων, τα αεροπορικά εισιτήρια που είναι στην πρώτη θέση ή την business class, καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Στο ίδιο κασέ βρίσκονται ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Γκέρχαρντ Σρέντερ. 

Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν. Στην κορυφή όμως της λίστας, που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση, βρίσκεται ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ-ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο, καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

Ads