Tη δημοσκοπική αυλαία της προεκλογικής περιόδου ρίχνει σήμερα, Παρασκευή το tvxs.gr παρουσιάζοντας την δημοσκόπηση της Palmos Analysis, της εταιρείας που είχε προβλέψει σχεδόν ακριβώς το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ads

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis θα δημοσιευθεί στο tvxs.gr το απόγευμα και θα είναι η τελευταία μέτρηση που θα βγει στο φως πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr είχε δώσει το αποτέλεσμα σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια.

Στην δημοσκόπηση εκείνη και στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή τους αναποφάσιστους, που αποτελούσαν το 15% όσων ερωτήθηκαν) η Palmos Analysis έδινε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 10 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία.

Ads

Συγκεκριμένα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 36% και 149 έδρες στη Βουλή έναντι 26% της ΝΔ.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ακολουθούσαν: Ποτάμι 7,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5%.

Οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου επιβεβαίωσαν ότι ήταν η δημοσκόπηση που προσέγγισε περισσότερο από κάθε άλλη το τελικό αποτέλεσμα. Την υψηλή ακρίβεια των προβλέψεων της εταιρίας επιβεβαίωσε και ο μέσος όρος, άλλωστε, των αποτελεσμάτων στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, που δόθηκαν από τις  εταιρείες δημοσκοπήσεων για την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και την Παρασκευή πριν από τις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Από τον σχετικό πίνακα προκύπτει ότι η Palmos Analysis έχει αγγίξει το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσημο αποτέλεσμα εκλογών 25ης Ιανουαρίου 2015:

ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% – 149 έδρες
ΝΔ: 27,81%  – 76 έδρες
Χρυσή Αυγή: 6,28% -17 έδρες
Το Ποτάμι: 6,05% – 17 έδρες
ΚΚΕ: 5,47% – 15 έδρες
ΑΝ.ΕΛ: 4,75% – 13 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 4,68% – 13 έδρες

* Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφεται ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, που δόθηκαν από τις  εταιρείες δημοσκοπήσεων για την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και την Παρασκευή πριν από τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Στην δεξιά στήλη καταγράφεται ο αριθμός των ερευνών κάθε εταιρείας. Η Palmos Analysis έχει αγγίξει το τελικό αποτέλεσμα.

image