Συγχαρητήριο μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές απέστειλε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ads

Στο μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής της Κομισιόν κοινοποίησε και την επίσημη συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Τσίπρα.

Το μήνυμα του κ. Γιούνκερ γράφει: «Συγχαρητήρια Αλέξη για τα εκλογικά αποτελέσματα χθες βράδυ».

«Η Ελλάδα ανέλαβε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει τώρα την εντολή να εφαρμόσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής θα έχει σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής. Επεσήμανε επίσης ότι πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της.