Με την κάλπη να έχει δώσει στον Αλέξη Τσίπρα 145 έδρες και τον Πάνο Καμμένο να του δίνει άλλες 10, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δίνουν ραντεβού σήμερα στις 15:00, προκειμένου να συζητήσουν για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο θα περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Το απόγευμα αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ το πρωί της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία της κυβέρνησης. Το μεσημέρι, στις 13:00 ο κ. Τσίπρας θα προεδρεύσει σε διευρυμένη κομματική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσαν χθες τη συνεργασία τους και στη νέα Βουλή, επισφραγίζοντας την με έναν θερμό εναγκαλισμό στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου ο πρωθυπουργός απηύθυνε νικητήριο μήνυμα.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση τετραετίας και σημείωσε, «η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια, θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Θα γυρίσει ο τροχός». Τόνισε επίσης  πως η νίκη ανήκει στον λαό και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή και δύσκολη μάχη από την οποία αισθάνεται δικαιωμένος.