Η ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization) φτιάχνει το δικό της θεατρικό studio στο χώρο που γεννήθηκε και υπάρχει τα τελευταία 7 χρόνια, στο VAULT THEATRE PLUS. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Λάσκαρης και ο ηθοποιός Δημήτρης Μαγκλάρας παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα δουλεύει και αντιλαμβάνεται το θέατρο του σήμερα.

Ads

“Κάνουμε Θέατρο που ζητάει από τον ηθοποιό να μένει ενεργός. Κάνουμε Θέατρο που δεν εντυπωσιάζει με την τεχνολογία και τα εφέ. Φτιάχνουμε και λέμε ιστορίες για το πώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους. Κάνουμε Θέατρο που θέτει ερωτήματα στο θεατή χωρίς να του δίνει έτοιμες απαντήσεις.  Το theatre studio της ProvaT.O. Athens φιλοδοξούμε να γίνει ένας ιδανικός χώρος δουλειάς, τριβής, έρευνας και εκπαίδευσης για νέους ηθοποιούς αλλά και ερασιτέχνες του θεάτρου, τοποθετώντας τους στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας. Ξεκινώντας από ένα θεατρικό έργο, έναν συγγραφέα ή ακόμα και μια ιδέα, ψάχνουμε, διερευνούμε, αναλύουμε και συνθέτουμε. Γεννάμε το υλικό που τελικά θα γεννήσει με τη σειρά του μια θεατρική παράσταση.”

Το studio απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, επαγγελματίες και μη. (Διαφορετικά τμήματα βάσει ηλικίας και εμπειρίας).

studio 1:
Απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους δραματικών σχολών, αλλά και ηθοποιούς που επιθυμούν να είναι ενεργοί και να δοκιμάσουν νέους τρόπους δουλειάς.

Ads

studio 2:
Απευθύνεται σε ερασιτέχνες με λίγη ή καθόλου σκηνική εμπειρία. 

studio 3:
Απευθύνεται σε εφήβους 12 έως 17 ετών. (Συμμετέχει θεατρολόγος)