Ο Τζο Μπάιντεν επιμένει, λίγες ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, να προειδοποιεί τους Αμερικανούς για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η δημοκρατία στις ΗΠΑ και τους καλεί προς προάσπισή της.

Ads

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι δημοσκόπηση έδειξε ότι τους πολίτες εκεί κατά 36% τους απασχολεί ο πληθωρισμός και κατά 6% αν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών θα γίνει αποδεκτό από τους Ρεπουμπλικάνους σε περίπτωση που δεν είναι ευνοϊκό γι’ αυτούς.

Μιλάμε βέβαια για δημοσκοπικές εταιρείες που δεν διαθέτουν το γνωστό ISO των Ελλήνων δημοσκόπων, που κόβουν τον κιμά παρουσία του πελάτου.

Ο θείος Τζο επιμένει να κρατάει πρώτο το θέμα της δημοκρατίας. Φαντάσου να είχε αποκαλυφθεί και κάνα Watergate σαν αυτό του Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να το θάψει με το επιχείρημα: Αφού το λένε οι δημοσκόποι, εγώ τί να κάνω; Πάρτε το κεφάλι του ανηψιού μου και ησυχάστε.

Ads

Και μετά σου λένε Άγρια Δύση. Τί να σου πει το Φαρ Ουέστ μπροστά στην διεφθαρμένη Ανατολή μίας φαμίλιας που βαδίζει στους κακόφημους δρόμους. Πού να φανταζόταν η μακαρίτισσα Φώφη Γεννηματά ότι ο όρος “Μαξίμου Α.Ε.” που είχε υιοθετήσει θα κατέληγε να αποτελεί κομπλιμέντο για τα πεπραγμένα της φαμίλιας, η οποία επιχειρεί να βουτήξει την ελληνική κοινωνία στην συνενοχή μπροστά στο πλιάτσικο των εκλεκτών της.

Άμα λάχει, ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά από καμμιά παραγγελία εξοπλιστικών θα τραβήξει μια νέα ομιλία στο Κογκρέσο για να εξηγήσει στα αμερικανάκια τί εστί δημοκρατία στην Ελλάδα. 

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.