Με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συνεχιζόμενη εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στην προεκλογική εκστρατεία αποτελεί μια ιστορική απρέπεια χωρίς προηγούμενο. Επί δεκαετίες και μέχρι σήμερα, όλα τα κόμματα είχαν αφήσει τη μουσουλμανική κοινότητα -και εμμέσως την Τουρκία- μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα.
 
Η κίνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική του τρόπου που ασκεί πολιτική. Πρώτον, χρησιμοποιεί για μικροκομματικούς σκοπούς την ΕΥΠ, διαρρέοντας σε φιλικές εφημερίδες απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας.
 
Διαβάστε: Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή
 
Το Μέγαρο Μαξίμου είχε εργαλιοποιήσει ξανά την ΕΥΠ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τραυματίζοντας την όποια ανεξάρτητη, υπερκομματική υπόσταση είχε απομείνει στην υπηρεσία, οδηγώντας την σε απαξίωση και σχεδόν σε διάλυση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται  να διδάχθηκε τίποτα. Είναι τυφλωμένος από αλαζονεία.
 
Δεύτερον, ανακατεύοντας όχι μόνο την ΕΥΠ αλλά και την Άγκυρα στις ελληνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παραβιάσει όλους «τους κανόνες του παιχνιδιού», όπως παίζεται στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.
 
Τρίτον το πιο ανησυχητικό, αλλά και ενδεικτικό χαρακτήρα, είναι το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ανάγκη να καταφύγει σε αυτή την άθλια τακτική. Μπορεί να του αποφέρει κάποια μικρο-ωφέλη, αλλάζοντας την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης και ίσως το χρώμα του εκλογικού χάρτη στο νομό Ροδόπης.
 
Διαβάστε: Τσίπρας για απόσυρση Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Η απόπειρα Μητσοτάκη χρεοκόπησε σε δημόσια θέα
 
Αλλά το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο για τη χώρα και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη κερδίσει άνετα τις εκλογές. Είναι να ανησυχεί κανείς στο ερώτημα τι θα έκανε, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν δεδομένο και η μάχη αμφίρροπη. Για να προκαλέσει εθνική ..συσπείρωση, θα  έστελνε κανένα drone στην Ανατολική Θράκη;