Κατά της χωροθέτησης του τζαμιού στα όρια του Δήμου Αθηναίων τάχθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται «άλλον έναν πόλο λαθρομετανάστευσης», ούτε «νέα τσαντίρια κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως».

Ads

 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα για το τζαμί που εισηγείται δεν αφορά τα θρησκευτικά δικαιώματα, αλλά τη χωροθέτηση του κτιρίου. Επιχείρησε δε να εξομοιώσει το δημοψήφισμα που προτείνει με το δημοψήφισμα για το οποίο γίνεται λόγος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη συμφωνία με την τρόικα, λέγοντας ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά του ποταμιού με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα Νίκο Παππά.
 
«Λέει ο κ. Καμίνης ότι θα φυτέψει ένα τζαμί στο κέντρο της Αθήνας κι εγώ λέω να ρωτήσουμε τους Αθηναίους πριν το φυτέψουμε» σημείωσε  και πρόσθεσε ότι οι Αθηναίοι γνωρίζουν καλύτερα από το υπουργείο Παιδείας ή από το δήμαρχο Αθηναίων και πρέπει να αποφασίσουν εκείνοι που ζουν στην πόλη.
 
Ο ίδιος τάχθηκε κατά της κατασκευής του τζαμιού στα όρια του Δήμου Αθηναίων. «Εγώ δεν το θέλω στην Αθήνα. Υπάρχει μεγάλη πύκνωση στην πόλη, δεν θέλω κι άλλο τσιμεντούργημα, δεν θέλω άλλο ένα πόλο για λαθρομετανάστευση, δεν θέλω νέα τριτοκοσμικά τσαντίρια κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως».
 
«Δουλειά του δημάρχου δεν είναι να μοιράζει φασολάδα, αλλά να δημιουργεί θέσεις εργασίας» τόνισε ασκώντας κριτική στον Γιώργο Καμίνη. «Για να μην είναι η Αθήνα πόλη των ανέργων, των αστέγων, των πεινασμένων, πρέπει να μάθει να πουλάει αυτό που έχει, δηλαδή τον πολιτισμό της, τον αττικό ήλιο, το θαλάσσιο μέτωπο, την παράδοση. […] Πρέπει να δουλέψει όπως η Ρώμη και η Βιέννη με τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Με συνεδριακό και πολιτιστικό τουρισμό και με τα μεγάλα Σαββατοκύριακα, κατά τα οποία θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. […] Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεν θα είναι στο συσσίτιο της φασολάδας ο πολίτης· έτσι θα αποκτήσει μια θέση στον ήλιο».
 
Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «ημίτρελοι» που έδωσε σε διαδηλωτές και προκάλεσε αντιδράσεις ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε σε εκείνους που διαδηλώνουν για την Παλαιστίνη. Συγκεκριμένα επέμεινε ότι είναι παράλογο «αν κλείνεις τη Β.Σοφίας και γονατίζεις το κέντρο τις μισές μέρες του χρόνου και δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια οι έμποροι αν είναι για 10 άτομα που φωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» επειδή όπως υποστήριξε «δεν θα ελευθερωθεί η Παλαιστίνη από τη Β.Σοφίας».