Λοιπόν μάγκες, ήρθε η ώρα να ρίξουμε κλήρο. Από ότι φαίνεται, κάποιος από εμάς θα χρειαστεί να κάνει ένα ταξιδάκι κάπου εδώ σύντομα, να πιάσει τον Σόιμπλε και να του εξηγήσει πέντε πραματάκια από κοντά, με βασικότερο όλων το ότι “this is Greece re!!!”.

Ads

Και αυτό να ξεκαθαρίσω ότι δε το εννοώ με καμία ειρωνική διάθεση απέναντι στον αρχετυπικό ελληναρά που είναι πολύ πιθανόν να εμπνέεται στα ίσα από αυτά τα λόγια… Το γράφω αποδεχόμενος τον ελληναρά ως σταθερό μέρος της εξίσωσης, από τη λύση της οποίας θα προκύψει η επιβίωση ή η καταστροφή της χώρας μου και η ενδυνάμωση ή το ράγισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εννοώντας επίσης, ότι οποιοσδήποτε έχει σοβαρή πρόθεση να σώσει αυτή τη ρημάδα τη χώρα και να θωρακίσει αυτή τη ρημάδα την Ένωση, καλά θα κάνει να αρχίσει να αντιμετωπίζει τον ελληναρά με τον ίδιο αυτό τρόπο.
 
Ο Σόιμπλε από ότι φαίνεται λοιπόν, μάλλον άρχισε να διαβάζει δημοσκοπήσεις. Ελληνικές, ναι.
Αποτέλεσμα; Να φτάσουμε χθες το απόγευμα να βλέπουμε 3 διαφορετικά δελτία ειδήσεων να παίζουν σε πρώτο πλάνο – μόστρα την ίδια καταπληκτική λεζάντα: «Αξιόπιστες δεσμεύσεις ζητούν οι δανειστές».

Πάτε καλά ρε; Δεσμεύσεις από ποιόν; Από τη Παπαρήγα; ΟΚ..
Πέρα από το «good luck with that» που σου απευθύνει ολόκληρο το σύμπαν Βόλφγκανγκ (αφού συνέλθει από τα γέλια), έχει να σου πει και κάτι ακόμα. Ότι υπάρχει ακόμα η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας. Και στη περίπτωση της Ελλάδας πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η λαϊκή κυριαρχία του ελληναρά. Και στην περίπτωση της Ελλάδας του Φεβρουαρίου του 2012, ακόμα – ακόμα πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η λαϊκή κυριαρχία του εξαντλημένου, δικαιολογημένα -πλέον- αγανακτισμένου με τις μαλακίες της τρόικα, ελληναρά.

Τα νούμερα του μνημονίου 2 πολύ σύντομα θα φανεί ότι δε βγαίνουν. Οι ελάχιστες αντοχές που έχουν απομείνει στον κόσμο θα εξανεμιστούν, ενώ το φως στην άκρη του τούνελ θα εξακολουθεί να παραμένει ευσεβής πόθος.

Ads

Νέα μέτρα θα απαιτηθούν για την κάλυψη των υστερήσεων του προγράμματος. Ο κόσμος θα εξαγριωθεί.

Το αντιμνημονιακό μέτωπο της χώρας δε θα αργήσει να βρει τον ηγέτη του (ποντάρω Καμμένο), ο οποίος θα εξασφαλίσει πιθανότατα και κάποιο γερό στήριγμα εκτός της Ένωσης (ποντάρω στον Πούτιν).

Για τη στελέχωση του κινήματος θα τρέξουν μεσαία και κατώτερα στελέχη της σημερινής Ν.Δ. και ακόμα περισσότερα του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Όχι οι πρωτοκλασάτοι, αλλά το θρυλικό αυτό, πληθωρικό συνονθύλευμα Φωτοπουλο-Λυμπερόπουλων, ρουσφετολόγων, καμαριών γενικότερα της κοινωνίας μας, που αφού αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος διαιώνισης της διαφθοράς στα πλαίσια του ένδοξου έπους της νεοελληνικής μεταπολίτευσης, τώρα ψάχνουν να γράψουν την επόμενη πράξη στο έργο της παρασιτικής τους επιβίωσης.

Και όλη αυτή η όμορφη παρέα, θα κινήσει προς την ανάληψη της εξουσίας στη χώρα μας! Με λαϊκή εντολή! Ο μόνος δρόμος δράσης που παραμένει ανοιχτός για την Ευρώπη αν θέλει να αποφύγει το παραπάνω σενάριο, είναι να επιμείνει να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, έστω με τα απογοητευτικά (για αυτήν) 30-άρια Σαμαρά και 10-άρια Παπανδρέου στις δημοσκοπήσεις, πριν αυτά τα νούμερα πέσουν ακόμα χαμηλότερα.
Και αμέσως μόλις προκύψει η επόμενη φιλομνημονιακή κυβέρνηση, να δοθεί το πράσινο φως για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού πακέτου Μάρσαλ, η εκταμίευση του οποίου έχουμε ότι είναι μία από τις ελάχιστες κινήσεις που θα μπορούσαν να ξελασπώσουν αυτή τη στιγμή τη χώρα.
 
Σε τελική ανάλυση, όσο και αν δεν αρέσει αυτό στον κο Σόιμπλε, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι πολύ απλά δεν έχει συνειδητοποιήσει με τι έχει να κάνει εδώ πέρα.

Ούτε ως προς το ποιόν της κοινωνίας με την οποία έχει μπλέξει, ούτε ως προς την παρούσα κατάσταση αυτής.

Να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν έχει κανένα νόημα να ζητά δεσμεύσεις από πολιτικά πρόσωπα, από τη στιγμή που τη λύση θα τη δώσει τελικά ο λαός.

Και να καταλάβει, επιτέλους, ότι δε μπορεί να παίζει παρτίδες Chicken  με ένα λαό που (πιστεύει ότι) δεν έχει να χάσει τίποτα από την τελική σύγκρουση.

https://depository-of-g.posterous.com/