Ο ΕΟΔΥ απάντησε επιτέλους στην Βουλή ότι στις 28/2/2022 είχαν καταλήξει εκτός ΜΕΘ 16.519. Δεδομένων των 25.860 συνολικών απωλειών μέχρι εκείνη την ημέρα, φαίνεται ότι εντός ΜΕΘ κατέληξαν οι υπόλοιποι 9.341. Παράλληλα στο δελτίο εκείνης της ημέρας αναφέρεται ότι είχαν εξέλθει ζώντες εκ των ΜΕΘ 4.262!

Ads

Οπότε οι εξελθόντες εκ των ΜΕΘ 4.262 + 9.341 οι τεθνεώτες, σημαίνει ότι συνολικά νοσηλεύτηκαν εντός ΜΕΘ =13.603 Η δε μέση θνητότητα των ελληνικών ΜΕΘ είναι 9.341/13603 ή 68,7%. Τα στοιχεία αυτά είναι συμβατά με τις παραδοχές της μελέτης Λύτρα-Τσιόδρα και αποτελούν την καθυστερημένη δικαίωση των παρατηρήσεων μας από 18μηνου.

Εξ όνυχος τον λέοντα

Συγκεκριμένα ήδη στις 23/10/2020, όταν ξεκινούσε η κορωνο-τραγωδία εν Ελλάδι κι η «υπεύθυνη» κα Κοτανίδου διαβεβαίωνε επισήμως ότι η θνητότητα των ελληνικών ΜΕΘ ήταν ίδια και καλύτερη με εκείνη των ευρωπαϊκών αναφέραμε

Ads

«Ένας άλλος ενδιαφέρων καθημερινός αριθμός είναι αυτός που αναφέρει πόσοι πήραν εξιτήριο, ως ανανήψαντες, από τις μονάδες (265) Δεδομένου ότι οι νεκροί είναι υπερδιπλάσιοι (549) είτε λιγότερο από 1:3 των εισερχομένων εξέρχεται ζωντανός (άτοπο) είτε πολλοί από τους νεκρούς δεν μπήκαν ποτέ σε ΜΕΘ! Ποιος ακριβώς είναι ο αριθμός αυτός και κυρίως πώς εξελίσσεται; Γιατί ο ΕΟΔΥ δεν τον ανακοινώνει;».

Επισημαίναμε δηλαδή την αντίφαση των λιγοστών παρεχόμενων στοιχείων προσπαθώντας να συνάγουμε την αλήθεια για τις ΜΕΘ από τον αριθμό των εξερχομένων εκ των ΜΕΘ.

«Πόσο καιρό χρειάζονται δύο μαθηματικοί για απλές πράξεις;»

image

Ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ Κοντοζαμάνης και ο ΓΓ Κ Κωτσιόπουλος είναι μαθηματικοί, πράγμα που αναφερόταν στον τίτλο του σχετικού άρθρου της 26ης Ιανουαρίου 2021. Συγκρίνοντας διαχρονικά, όπως φαίνεται και στο γράφημα, τα παρεχόμενα στοιχεία παρατηρούσαμε ότι: «Ο έμμεσος υπολογισμός καθίσταται απαραίτητος επειδή ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώνει για κάτι που το γνωρίζει καλώς. Δεν πληροφορεί δηλαδή το κοινό, τους δημοσιογράφους, τα κόμματα για το πού κατέληξε το κάθε θύμα (οίκοι, κλινική Covid, MΕΘ). Ο δείκτης αυτός είναι όμως αποκαλυπτικός, ιδιαίτερα για όποιον τον παρακολουθήσει στην εξέλιξη του, έστω και αναδρομικά»:

«Η αναλογία τεθνεώντων σε ΜΕΘ / συνόλου θανόντων επιδεινώθηκε σταθερά και σημαντικά. Αν λοιπόν η απόδοση των ΜΕΘ δεν έπεσε δραματικά, τότε όλο και περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ (43% – 50% – 67% – 84% – 88% – 76%). Δεν φτάνει που δεν ανακοινώνεται τόσο καιρό το πού κατέληξε το κάθε θύμα. Σκανδαλώδης απόκρυψη στοιχείων είναι και το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται ακόμη τα κατά Περιφέρεια στοιχεία»

Και η υπόλοιπη μισή αλήθεια;

Επισημαίναμε δηλαδή και φυσικά επιμένουμε ακόμη ότι η ετεροχρονισμένη πρακτική του ΕΟΔΥ είναι επιπλέον έωλη γιατί είναι σαν να προσθέτει η Ιταλία το Μπέργκαμο της άνοιξης του 2020 και το Παλέρμο του 2022 και να τα διαιρεί δια δύο. Πρόκειται για παραπλάνηση δια της αποκάλυψης της μισής αλήθειας. Βέβαια έστω και η μισή αλήθεια πρέπει να πιστωθεί στην νέα διοίκηση του ΕΟΔΥ υπό τον κ Θ Ζαούτη.

Αλλού επισημαίναμε ότι «η θνησιμότητα covid στην Κεντρικής Μακεδονίας των 1,9 εκατομμυρίων κατοίκων και των 7.140 θανάτων είναι σχεδόν διπλή με 0,38%.(έναντι 0,20 της πανελλήνιας). Κάποιοι μάλιστα νομοί έχουν υπερδιπλάσια συχνότητα όπως οι νομοί Πέλλας (0,47%) και Κιλκίς (0,45%)».Σε μεγάλο βαθμό αυτά αφορούσαν στο καταστροφικό Β κύμα και η αντιπολίτευση θα πρέπει να απαιτήσει την αποκάλυψη όλων των σχετικών στοιχείων τώρα που τα στόματα μισοανοίξανε στον κρίσιμο χρόνο και τόπο.

Σημείωνε λοιπόν το προπέρσινο άρθρο για ένα θέμα που έπρεπε να γίνει θρίλερ μέχρις ότου ειπωθεί έστω και μέρος της αλήθειας: «Εν ολίγοις, όταν θα αποκαλυφθούν τα κατά τόπους στοιχεία, το αναφερόμενο 88% του Δεκεμβρίου θα φανεί ως ιδεώδης κατάσταση.» και κατέληγε: «Αργά ή γρήγορα, θα έρθει η ώρα του αληθινού, του επίδικου ερωτήματος. Αυτό δεν είναι άλλο από το πώς επελέγη ο εισερχόμενος ή, επί το επισημότερο, το ποια κριτήρια επικράτησαν στην αδιαφανή διαλογή!»

Συμπέρασμα

Ο στόχος της συσκότισης δεν ήταν μόνο η προάσπιση του μύθου του Μωυσέως που γέμισε την Ελλάδα κλίνες ΜΕΘ με τα ψέματα, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα κατέπιπτε. Ο κύριος στόχος της επίμονης κυβερνητικής άρνησης παραδοχής ότι υπήρξε υγειονομική καταστροφή και κατά συνέπεια διαλογή, ήταν η απόκρυψη των μεροληπτικών κριτηρίων και των αδιαφανώς διαδικασιών αυτής. Μόνο πολύ αργότερα η ουσία του ζητήματος ήρθε στην επιφάνεια με την κρίση της λεγόμενης VIP-ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ο τρόπος που το αντιμετώπισε τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξηγεί και το γιατί καθυστέρησε τόσο η ανάδειξη του, η οποία έγινε εντέλει από «άλλους» και με τρόπο ανορθόδοξο.