Γιατί τέτοιο μένος του Λοβέρδου εναντίον των -ψευδώς αποκαλουμένων- ως «αιωνίων» φοιτητών; Δηλαδή εναντίον μιας μεγάλης μάζας ανθρώπων που δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τα δημόσια πανεπιστήμια και μεγάλο τμήμα των οποίων θα ήθελε να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά για προσωπικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους καθυστερεί;

Ads

Για τον ίδιο λόγο που κατά παράβαση του νόμου και κάθε δεοντολογίας είχε διαπομπεύσει ασθενείς του AIDS παραμονές των εκλογών, χωρίς φυσικά να ζητήει ούτε μια συγγνώμη. Για τον ίδιο λόγο που τη μια τασσόταν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την άλλη υπέρ. Για τον ίδιο λόγο που τη μια ιδρύει «κόμμα και την άλλη γυρνάει στο «ΠΑΣΟΚ». Για τον ίδιο λόγο που γίνεται ο λαγός για τους ιδιωτικά χορηγούμενους βουλευτές και υπουργούς. Για τον ίδιο λόγο εν τέλει που προσγειώθηκε και «άνθισε» στο τηλεοπτικά οριζόμενο και χυδαία διαπλεκόμενο πεδίο της ελληνικής πολιτικής σκηνής του δευτέρου μισού της δεκαετίας του ’90 και των αρχών του 2000, λέγοντας όσα «έπρεπε» να πει για να συντηρείται υψηλά στους δημοσκοπικούς καταλόγους δημοφιλίας.

Ο Α. Λοβέρδος αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα «πολιτικών» που επέβαλλαν οι εργολάβοι-καναλάρχες διά της ιδιωτικής τηλεόρασης: ρηχότητα, οπορτουνισμός, τιποτοφροσύνη, ποδηγέτηση. Όλα ενδεδυμένα με μια δήθεν αντίθεση προς το φόβο του πολιτικού κόστους που στην πραγματικότητα συνιστά τον απόλυτο συστημικό λαϊκισμό: βρίσκουμε ένα αδύναμο μέρος της κοινωνίας σε μια δεδομένη στιγμή, το χρίζουμε επικίνδυνο διά των ΜΜΕ και κατόπιν το χτυπάμε αλύπητα προκειμένου να δείξουμε ότι κάνουμε «μεταρυθμίσεις», «εκσυγχρονισμό», ενόσω περνούμε κάθε είδους διατάξεις για να πλουτίσει και να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η ολιγαρχία της χώρας.

Οι λογής «Λοβέρδοι» που αναπτύσσονται σε κάθε ένα κόμμα πλέον, είναι η νέμεση για τη βλακεία -όπου βλακεία σημαίνει να κάνεις κακό χωρίς να ωφελείσαι ο ίδιος- μεγάλου μέρους της λαϊκής ψήφου. Είναι οι άνθρωποι που όταν εκλέγονται ευχαριστούν τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους που τους κατέστησαν αναγνωρίσιμους, είναι οι εκπρόσωποι της «πολιτικής ορθότητας», είναι τα «αντισυστημικά» γεννήματα του συστήματος, είναι οι φορείς του εξουσιαστικού λαϊκισμού.

Ads

Οι (μη-) αιώνιοι φοιτητές την πληρώνουν γιατί ένας τέτοιος τύπος βρέθηκε στο υπουργείο που ασχολείται μαζί τους και θέλει να κερδίσει δημοσιότητα δείχνοντας ότι κάνει κάτι, ότι συγκρούεται με κάποιον, ότι διαπομπεύει προς όφελος του «κοινού καλού», ότι δίνει κάποια μάχη. Επειδή θέλει επίσης να ενισχύει τον παρασιτισμό της παρά-παιδείας και των ιδιωτικών πτυχίων. Να τους στείλει σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα που γιατί όχι ίσως με τα δέοντα δίδακτρα να τους αναγνωρίσει τμήμα των σπουδών τους στα δημόσια ΑΕΙ ώστε να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Όλοι μας την πληρώνουμε -και- γιατί εξακολουθούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μας να καταπίνουν την αντί-κομματική προπαγάνδα προς όφελος των τηλέ-«πολιτικών».