– Τρως #tyropita;

Ads

– Δεν είναι αυτό που νομίζεις

-Πού πας με το ταψί;

-Ο Σπαλιάρας είμαι #tyropita

Ads

-Και οι Σαλονικιές για #tyropita ή ζητάνε μπουγάτσα;

LOL! Το τι γέλια κάναμε μ’ αυτή την #tyropita δε λέγεται! Πήρε φωτιά το twitter λέμε! Η μία ατάκα πάνω στην άλλη.Το τερματίσαμε. Είμαστε όμως  φοβερός λαός, έτσι; Στο χαβαλέ δεν μας φτάνει κανένας. Τι να μας πούνε οι ξένοι; Τι καταλαβαίνουν αυτοί από χιούμορ; Ενώ εμείς; Χιουμορίστες. Πλακατζήδες. Χαβαλέδες. Μας λένε ότι οι ελληνίδες εκδίδονται για μια τυρόπιτα κι εμάς ούτε που ιδρώνει το αυτί μας. Να θυμώσουμε; Σιγά. Να νιώσουμε προσβεβλημένοι; Ούτε καν. Αν συνειδητοποιούμε ότι αυτό αφορά τις αδερφές μας, τις κόρες μας, τις γυναίκες μας, τις μανάδες μας; Εντάξει μωρέ…

Κάνουμε χιούμορ για να μην πέσουμε στην κατάθλιψη. Γελάμε για να μην κλαίμε. Το ρίχνουμε στο αστείο για να μην μας πάρει από κάτω.

Προφάσεις. Εν  αμαρτίαις.

Ο Σκούρτης τα ’χει γράψει από το 72: «Κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά…Την άλλη μέρα.»

Τόσες φορές τα γέλια μας  έχουν βγει ξινά κι ακόμη δεν εννοούμε να το καταλάβουμε. Δεν είναι  όλα τα πράγματα  αστεία. Μερικά πράγματα  είναι εξοργιστικά και προσβλητικά.

Το θέμα δεν είναι η δημοσιογράφος που έγραψε αυτήν την κακοήθεια ούτε οι Times που το φιλοξένησαν. Μήπως είναι η πρώτη φορά που οι αγγλικές εφημερίδες παρουσιάζουν με μελανά χρώματα τους  Έλληνες; Δεν είχαν ξεπεράσει κάθε όριο χυδαιότητας την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς; Όταν δεν είχε ξεσπάσει ακόμη η κρίση.

Το θέμα είναι  τι στάση κρατάμε εμείς  μπροστά σε κάθε είδους  μπαγιάτικες και μουχλιασμένες  τυρόπιτες. Εδώ  μας λένε ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα για το τίποτα κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι: χαβαλέ στο twitter και κόντρες  ποιος θα γράψει την πιο έξυπνη ατάκα. Τέλεια! Κι εγώ σου λέω ότι εσύ ανέβασες το πιο αστείο  tweet. Μπράβο! Την  #tyropita την είδες. Τη φάκα την είδες;

Ενώ μασούλαγες την #tyropita  χαχανίζοντας, μήπως ένιωσες κάτι στην πλάτη; Όχι δεν ήταν φιλικό χτύπημα επιβράβευσης…  H φάκα που σε άρπαξε ήταν,  φίλε.  Η ίδια φάκα που σε κρατάει παγιδευμένο, ανίσχυρο να αντιδράσεις ό,τι κι αν σου λένε, ό,τι κι αν σου στερούν, ό,τι κι αν σου κάνουν. Σήμερα σου  έχουν #tyropita, αύριο βλέπουμε. Όλο και κάτι θα έχει το menu. Θα το δαγκώσεις κι αυτό όπως άλλα.

Στράβωσες βλέπω. Σου χάλασα λίγο το χαμόγελο. Καλά μην σκας. Μην το σκέφτεσαι και πολύ. Το πολύ-πολύ να ανεβάσουμε καμιά εξυπνάδα στο twitter να γελάσουμε. #faka.