Η Mars Hellas ανακοίνωσε την ανάκληση συσκευασιών σοκολατούχου γάλακτος που προέρχονται από το εργοστάσιο Milchwerke Mittelelbe για «προληπτικούς λόγους», όπως αναφέρεται, καθώς «ενδέχεται σε μεμονωμένο αριθμό μπουκαλιών των συγκεκριμένων παρτίδων να υπάρξει παρουσία βακτηριδίων τύπου Bacillus».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ανάκληση αφορά τα εξής προϊόντα γάλακτος: Μπουκάλια με πώμα για εύκολο άνοιγμα (sports- cap): Mars (350 ml) και Milky Way (350 ml), με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015. Η εταιρεία καλεί όλους τους καταναλωτές που τυχόν έχουν στην κατοχή τους συσκευασίες των εν λόγω προϊόντων με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, να αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τη Mars Hellas ( τηλέφωνο: 210-8196200, Email: mars.hellas@effem.com) ή να επισκεφθούν τη σελίδα http://www.marschocolatedrinksandtreats.com.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η Mars Hellas έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΦΕΤ, Γ.Γ. Καταναλωτή) και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπορικούς της συνεργάτες για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης των προϊόντων. Έχοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την απόλυτη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, η Mars Hellas ζητά συγγνώμη για την όποια αναστάτωση επιφέρει η εξέλιξη αυτή και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι μεριμνά πάντοτε για την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της».