Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι και βάλτε το ποδηλατάκι σας στο πλοίο. Είναι όμορφο, ξένοιαστο, εναλλακτικό και συμφέρει… 

Ads

Σε αυτά τα νησιά  εξάλλου, το αυτοκίνητο είναι εντελώς άχρηστο.

1. Aγκίστρι

Το νησί εκτός  από καταπράσινο είναι και επίπεδο και μικρό. Επομένως, το ποδήλατο του πάει κουτί. Ξεκινήστε από τις  παραλίες της Σκληρής, της Απονήσου και της Χαλικιάδας.

Ads

2. Αίγινα

Εξίσου κοντινός προορισμός. Για όσους δεν έχουν ξαναπάει με ποδήλατο , υπάρχουν  αρκετές παραλιακές διαδρομές που δεν έχουν μεγάλη κλίση. Η διαδρομή από το λιμάνι προς τα νότια και την Πέρδικα  είνια περίπου και δίπλα σας έχετε συνεχώς θάλασσα. Όπου σας αρέσει  σταματάτε για μια βουτιά και ξανά πετάλι. Απίστευτη διαδρομή. 

3. Σπέτσες

Εδώ και να θέλατε, αμάξι δεν μπορείτε να φέρετε αφού απαγορεύεται. Ο γύρος του νησιού είναι όλος κι όλος 26 χιλιόμετρα αλλά έχει κι ανηφορίτσες. Εάν δεν αντέχετε το πετάλι, στις Σπέτσες έχετε κι άλλη επιλογή. Αλογάκι με αμαξά. Ταυτισμένο με το νησί είτε σας αρέσει ειτε όχι, έχει κι αυτό την ομορφιά του. Να ξέρετε ακόμη ότι οι φιλοξενούν καθε χρόνο τον Ποδηλατικό Γύρο του Νησιού, όπως επίσης και το Spetsathlon, τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου που διεξάγεται στην Ελλάδα. 

4. Κως

Μπορεί να πέφτει λιγουλάκι μακριά αλλά έχει έναν υποδειγματικό ποδηλατόδρομο, 13 περίπου χιλιομέτρων από την παραλία του Φάρου μέχρι την παραλία του Ψαλιδιού. Το νησί δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, είναι σχετικά  επίπεδο και αρκετοί ντόπιοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δίτροχο μέσο. 

5. Mήλος

Εδώ εάν φέρεις αυτοκίνητο, θα σε κοιτάνε περίεργα. Η μεγαλύτερη διαδορμή διαρκεί ένα τέταρτο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τις απίστευτες εικόνες του νησιού.  

6. Κουφονήσια

Ή βάρκα ή ποδήλατο. Το αμάξι εδώ είναι εντελώς άχρηστο. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μικρές Κυκλάδες, Σχοινούσα, Ηρακλειά.

7. Σαμοθράκη

Στο «πιο πράσινο νησί πεθαίνεις» του βορειοανατολικού Αιγαίου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απο το να κυκλοφορείς με ποδήλατο. Οι διαδρομές όλες είναι με άσφαλτο κι αν αντέχετε μπορείτε να ακολουθήσετε και πιο δύσκολες διαδρομές όπως είναι οι βουνίσιες. 

8. Αντίπαρος

Άλλο ένα ακόμη κυκλαδονήσι που αγαπάει τα ποδήλατα. Εάν δεν έχετε δικό σας μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε για να κάνετε το γύρο του νησιού. 

via enallaktikos.gr με πληροφορίες από Provocateur