Κοστίζει λιγότερο και αποκτά άλλο ενδιαφέρον το B-MAX, το μικρό πολυμορφικό της Ford. Προφανώς η μείωση του τιμοκαταλόγου έχει να με την ανάγκη τόνωσης των πωλήσεων και μπορούμε να υποθέσουμε ότι η εταιρία περίμενε κάτι περισσότερο από το μικρό τέκνο της. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων σε σχέση με το ποιόν του μοντέλου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σχετική δοκιμή μας – και επαναλαμβάνουμε ότι μπορεί κανείς τώρα να το δει με άλλο «αγοραστικό» μάτι αφού το Β-ΜΑΧ 1.4 90 PS κοστίζει €12.797, το Β-ΜΑΧ 1.0 100PS: €14.208, ενώ το Ford Β-ΜΑΧ 1.6 diesel  95 PS κοστίζει €16.720. Του Νίκου Λουπάκη     

Ads

Παραθέτουμε μερικές πληροφορίες από το σχετικό δελτίο τύπου:

Το Ford B-MAX αμέσως μετά το λανσάρισμά του αναδείχτηκε το δημοφιλέστερο μικρό πολυμορφικό όχημα στην Ευρώπη, με μερίδιο 15,8% στην κατηγορία (MAV).

Οι Ευρωπαίοι αγόρασαν περισσότερα από 38.000 B-MAX το πρώτο εξάμηνο του 2013, ανεβάζοντάς το στην 1η θέση της κατηγορίας του στις αγορές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το δεύτερο τρίμηνο.

Ads

Πάνω από το 80% των νέων B-MAX πουλήθηκε με Ford SYNC και Emergency Assistance, το 43% με κινητήρα Ford 1.0 EcoBoost και το 22% με Active City Stop.
 
Ο εξαιρετικά “compact” τρικύλινδρος 1.0 EcoBoost βενζινοκινητήρας της Ford Motor Company ανακηρύχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2013 & 2014. Ο κινητήρας προσφέρει τη μικρότερη τυποποιημένη κατανάλωση βενζίνης στην κατηγορία του.

Και φυσικά:  Το Ford B-MAX υιοθετεί το Easy Access Door System με κανονικές εμπρός πόρτες (με μεντεσέδες) και συρόμενες πίσω πόρτες, χωρίς κεντρικές κολόνες.

Το B-MAX κέρδισε πέρσι το διεθνές βραβείο ‘AUTOBEST 2013’, η απονομή του οποίου έγινε στην Αθήνα.

image