Ένα παιχνίδι υπολείπεται (Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα στις 18:00), για να ολοκληρωθεί η 7η αγωνιστική της Super League 1 και τα δεδομένα αναφορικά με την κορυφή δεν άλλαξαν, ωστόσο σε αγωνιστικό επίπεδο παγιώνονται κάποιες εκτιμήσεις για τη δυναμική των ομάδων.

Ads

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης, έχει το απόλυτο 7χ7, παραμένει μόνος πρώτος και είναι σε απόλυτη διαδικασία πρωταθλητισμού, παίρνοντας τρίποντα απέναντι σε αντιπάλους που τον δυσκόλευαν τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας μεγάλη υπομονή και ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Η ΑΕΚ σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής επί του Άρη στου Χαριλάου, με το 2-0 να είναι «φτωχό» καθώς είχε κλασσικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Η «Ένωση» δείχνει στο γήπεδο σε κάθε ματς, πως γίνεται πολύ ουσιώδης δουλειά από τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του, αξιοποιεί το πλούσιο ρόστερ της και παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένη.

Αυτές οι δυο ομάδες φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, μαζί με τον Ολυμπιακό που λόγω πληθώρας ποιοτικών παικτών, το πιθανότερο είναι να ανακάμψει , με τους πράσινους να έχουν τώρα το πλεονέκτημα (+6 και +7 από δικέφαλο και ερυθρόλευκους αντίστοιχα).

Ads

Βέβαια μπορεί να έχουμε διανύσει μισό του πρώτου γύρου, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμη 19 αγωνιστικές για την κανονική διάρκεια, συν 10 των play-offs και τη μηνιαία διακοπή από μέσα Νοεμβρίου ως μέσα Δεκεμβρίου λόγω Μουντιάλ.

Με αυτά τα δεδομένα πολλά μπορούν να συμβούν, υπάρχουν ακόμη ο ΠΑΟΚ με τον Άρη, που αν δεν καταφέρουν να διεκδικήσουν, σίγουρα θα είναι καθοριστικοί παράγοντες, αφού στην προσπάθεια για Ευρωπαϊκή έξοδο σίγουρα από κάποιους θα κόψουν βαθμούς. 

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής αξιοσημείωτη η μεγάλη νίκη του Βόλου στο Αγρίνιο, που τον διατήρησε στην 3η θέση ισόβαθμο με τον Ολυμπιακό και ο βαθμός που πήρε ο Λεβαδειακός από τον ΠΑΟΚ, ως δίκαιη ανταμοιβή της μαχητικότητας του.

Ωστόσο η ομάδα της Βοιωτίας παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, όπως και ο ουραγός Ιωνικός που δεν τα κατάφερε ούτε σε αυτή την αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα

Παναιτωλικός-Βόλος 2-3
(4′ Σενγκέλια , 16′ Νταγκό  – 28′ / 35′ Τσοκάνης, 78′ Κούτσιας)

Ιωνικός-Λαμία 1-1
(47’ Μάντζης – 8’ Ντε Βινσέντι)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2
(41′ αυτ. Ντόι, 58′ Γκάρι, 81′ Μπακαμπού)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-1
(93′ Μπελμόντ – 73’ Νάρεϊ)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
(80΄πεν. Αϊτόρ)

Άρης-ΑΕΚ 0-2
(28’ Σιμάνσκι, 50′ Λιβάι Γκαρσία)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (8ης) αγωνιστικής

image